REKLAMI GEÇ

Honaz’da ihracata giden kirazın tarladaki fiyatı 10-12 TL

Honaz’da ihracata giden kirazın tarladaki fiyatı 10-12 TL

Kiraz hasadının devam ettiği Honaz’da ihracata giden Napolyon cinsi kirazın kilogram fiyatı tarlada 10-12 TL. Son günlerdeki sağanak yağmurların afet boyutunda olmasa da olumsuz etkilediği kiraz bahçelerinde hasat aralıksız sürüyor.

Ferah Işık / DENİZLİHABER / 30 Mayıs 2017 Salı, 11:45

14 bin 200 dekar tarım arazisinde kiraz üretimi yapan Honaz’da, fiyatlar bu yıl üreticileri sevindiriyor. Belediye Başkanı Turgut Devecioğlu, ihracata giden kirazın tarladaki satış fiyatının 10-12 TL arasında olduğunu söyledi.

Devecioğlu, “İhracata giden kiraz üreticileri mutlu etti. Çok iyi fiyata kiraz satılıyor. İç piyasaya ise, 2-3 TL arasında kiraz veriliyor” dedi.

Son günlerdeki sağanak yağmurların kirazı olumsuz etkilediğini, ancak bunun afet boyutunda olmadığını söyleyen Başkan Devecioğlu, “İngiltere ve Almanya başta olmak üzere Avrupa ülkeleri Honaz kirazını tercih ediyor. Ayrıca, Danimarka ve İsveç gibi İskandinav ülkelerine de kiraz ihracatı yapıyoruz. Son günlerdeki sağanak yağmurlar kiraza zarar verdi. Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ekipleri sahada zarar tespit çalışması yapıyor. Ancak, kirazın yağışlardan dolayı gördüğü zarar afet boyutunda değil. Hasat devam ediyor” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı