REKLAMI GEÇ

Dev taşlar mahallelinin üzerine yağıyor

Dev taşlar mahallelinin üzerine yağıyor

Honaz’ın Aşağıdağdere Mahallesi’nin üzerine adeta taş yağıyor. Kelkaya Dağı’ndaki kalker taşı ve agrega ocağının bulunduğu bölgede patlatılan dinamitin ardından, dev kaya parçaları mahalledeki futbol sahasına bir evin 4-5 metre yakınına düştü.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 18 Mart 2016 Cuma, 10:49

Honaz’ın Aşağıdağdere Mahallesi’nde oturanların başı, Kelkaya Dağı’ndaki kalker taşı ve agrega ocağındaki dev kayaların dinamitle parçalanması nedeniyle dertte. Her patlamada panik ve korkuyla yerlerinden fırlayan Aşağıdağdereliler, kaya parçalarının düşmesini çaresiz bir şekilde izliyor.

denizli-honaz-asagidere-mahallesi-tas-yagiyor-2

FUTBOL SAHASINDA DEV KAYA PARÇASI
Aşağıdağdere Mahalle Muhtarı Murat Efe, 15 Mart Salı günü patlatılan dinamitle parçalanan kayalardan parçaların çevreye yayıldığını, dev parçalardan birisinin futbol sahasına, diğerinin mahalle sakinlerinden Sami Argut’un evinin 4-5 metre yakınına düştüğünü söyledi.

denizli-honaz-asagidere-mahallesi-tas-yagiyor-1

“MASA BAŞINDA İZİN VERİLİYOR”
Aşağıdağdere halkının yaşadıklarından dolayı isyan ettiğini, sürekli dilekçeler vererek buradaki çalışmanın sonlandırılmasını istediklerini, ancak bir sonuç alamadıklarını anlatan Efe, “Masa başında patlama ruhsatı için izin veriliyor. Bu izni verenleri Allah’a havale ediyorum” dedi.

denizli-honaz-asagidere-mahallesi-tas-yagiyor-4

BİLDİRMEDİĞİ YER YOK
Her dinamit patlamasının ardından mahallenin üzerine taşların yağdığını ifade eden Efe, “Kelkaya Dağı’ndaki patlamalar sonucunda evlerde çatlaklar, yarılmalar oluşmuştur. Ayrıca taşları kıran makinenin çıkardığı toz, ormanları ve yaşayan halkın sağlığının tehdit etmektedir. Kaymakamlık, belediye, milletvekillerine şikayetimizi ilettim. Valilik makamına 2015 yılında bir yazıyla yaşananları aktardım. Ayrıca bu ocağa kim ruhsat veriyorsa buraya gelip evlerimize, arazilere ve futbol sahamıza baksın, sonra da elini vicdanına koyarak karar versin” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı