REKLAMI GEÇ

Honaz Tüneli’nde 380 metre tamam

Honaz Tüneli’nde 380 metre tamam

Ankara ile Antalya karayolları arasındaki bağlantıyı sağlayacak Çevre Yolu’ndaki Honaz Tüneli’nde kazı çalışmaları devam ediyor. Bugüne kadar yapılan çalışmalarla Honaz Dağı’nda 380 metre kazıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 9 Nisan 2015 Perşembe, 15:32

Vali Şükrü Kocatepe, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Namal ve İl Jandarma Komutanı Albay Cengiz Yıldız ile birlikte, Honaz Tüneli’ndeki çalışmaları yerinde görmek üzere Ovacık Mahallesi’ne gitti. Burada Honaz Kaymakamı Turgut Gülen, Honaz Belediye Başkanı Turgut Devecioğlu ve Karayolları 27. Şube Şefi Sait Arıduman tarafından karşılanan Kocatepe, çalışmalarla ilgili Kontrol Şefi Ali Erkut ve Jeoloji Mühendisi Gökhan Uzun’dan bilgi aldı.

ic-1

Kazı çalışmalarına geçtiğimiz yıl Temmuz ayında başlanan ve toplam uzunluğu 2 bin 540 metre olacak Honaz Dağı Tüneli, Çevre Yolu ile Ankara ve Antalya karayolları arasında bağlantı sağlayacak. Tüneldeki kazılar NATM metodu ile yapılıyor. Bugün itibariyle sağ tüp tünelde 380, sol tüp tünelde ise 280 metre kazı ilerlemesi sağlandı.

ic-4

1,5 YILDA BİTECEK
Kontrol Şefi Ali Erkut, tünelde 750 metrede bir olmak üzere toplam 3 geçiş noktası bulunacağını,önümüzdeki günlerde tünelin çıkış yönünden de kazılara başlanacağını, bu sayede tüneller arası geçiş noktalarından yapılacak giriş ve çıkışlar ile birlikte oluşacak 8 tünel ağzı sayesinde kazı çalışmalarını 1,5 yılda tamamlamayı hedeflediklerini söyledi.

ic-3

Kumkısık-Laodikya-Kale köprülü kavşakları arasındaki Denizli Çevre Yolu’nın 1. etabı 2011 yılında trafiğe açılmıştı. İkinci etap da tamamlandığında Aydın, Buldan ve Pamukkale ile Çivril ve Dinar güzergahından gelenler, şehir içine girmeden Antalya ve Muğla yönüne devam edebilecek.

Yorumlar

fikret   -  Bağlantı 23 Nisan 2015, 03:12

cook guzel olcak garimemleket

ahmet albaş   -  Bağlantı 10 Nisan 2015, 17:33

DENİZLİ İÇİN NE YAPILIYORSA TAKDİR ALKIŞLAMAK GEREKİR ÇÜNKÜ BU GÜNE KADAR NE YAPILMIŞ Kİ EH BİRAZ DENİZLİ MİZ İÇİN YAPILSIN ÖDENEN VERGİLERİN YARISI GERİYE HİZMET OLARAK GELMESİ HEPİMİZ İÇİNDE İYİ OLMAZ MI YOLA DEVAM HİZMET ALMAYA DA DEVAM TEŞEK.

uğur   -  Bağlantı 9 Nisan 2015, 20:54

keşke mevcut çevre yolunun
salihağa ile eskihisar bağlantıları arasına hal kavşağına çıkılabilecek ilave bir bağlantı daha yapılabilse…

haydar   -  Bağlantı 9 Nisan 2015, 20:37

böyle bir tünele gerek yok. dünyanın parası gösteriş için savruluyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı