REKLAMI GEÇ

Honaz Tüneli’nde çalışma yeniden başladı

Honaz Tüneli’nde çalışma yeniden başladı

Denizli trafiğini büyük ölçüde rahatlatacak, Ankara ile Muğla-Antalya karayollarını birbirine bağlayacak olan Honaz Tüneli’nde bir süre önce durdurulan çalışmalar dün yeniden başladı. Vali Ahmet Altıparmak tünelde incelemelerde bulundu, gelinen aşamayı, çalışmaların durdurulma nedenini ve artılarını anlattı.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 15 Temmuz 2016 Cuma, 11:47

Denizli’nin trafik yükünü önemli ölçüde ortadan kaldıracak olan projede sürpriz gelişme. Bir süre önce sürpriz bir şekilde durdurulan ve üzerinde tartışmalar çıkan Denizli Çevre Yolu Honaz Tüneli’nde çalışmalar dün yeniden başlatıldı.

denizli-vali-altiparmak-honaz-tuneli-kaldigi-yerden-devam-2

VALİ ALTIPARMAK TÜNEL’DE
Vali Ahmet Altıparmak, Denizli’yi tanıma turları kapsamında gerçekleştirdiği ilçe ziyaretlerini Honaz ile sürdürdü. Honaz ziyaretine tünelden başlayan Vali Altıparmak, şantiye alanında ilgililer ile bir araya geldi. Karayolları İzmir Bölge Müdürü Abdülkadir Uraloğlu’ndan tüneldeki çalışma, gelinen aşama ve planlamalara ilişkin brifing alan Vali Altıparmak, daha sonra basın mensuplarına açıklamalar yaptı.

Honaz Tüneli’nde çalışmaların 2014 yılının Temmuz ayında başlatıldığını belirten Vali Altıparmak, kazıların NATM metodu ile yapıldığını, iki gidiş ve iki geliş olmak üzere 4 şeritten oluşacağın söyledi.

denizli-vali-altiparmak-honaz-tuneli-kaldigi-yerden-devam-1

ÇALIŞMALAR ŞUBAT AYINDA DURDURULDU
Tünel çalışmalarında önemli bir mesafe alınmasının ardından yeni fikirlerin ortaya çıktığını, bunun da yeni bir süreç gerektirdiğini belirten Vali Altıparmak, “Uygulanan projenin dışında yeni bir fikir üzerinde yoğunlaşıldı. Bu da farklı bir süreci beraberinde getirdi. Yeni fikir ile birlikte yeni proje hazırlanması gerekiyordu. Tünelde bu nedenle 12 Şubat 2016’dan beri çalışma yapılmıyordu” dedi.

YENİ PROJE HAZIRLANDI, ÇALIŞMALAR BAŞLADI
Hazırlanan yeni projenin onaylandığını ve ihale sürecinin tamamlandığın anlatan Vali Altıparmak, “Dün itibariyle çalışmalar kaldığı yerden yeniden başlatıldı” dedi.

Çevre Yolu’nun toplamda 16 kilometreden oluştuğunu, bunun 2.6 kilometresinin de tünel olduğunu dile getiren Vali Altıparmak, 850 metresinin tamamlandığını kaydetti. Kalan bölümün yapımının yeniden hız kazandığını anlatan Vali Altıparmak, zemin itibariyle zor bir etap olduğunu, bu nedenle de yavaş ilerlediğini ve 2018 yılının sonunda Çevre Yolu’nun ve tünelin tamamlanmasının planlandığını kaydetti.

denizli-vali-altiparmak-honaz-tuneli-kaldigi-yerden-devam-3

DENİZLİ TRAFİĞİ İÇİN ÇOK ÖNEMLİ
Çevre Yolu’nun ve Honaz Tünelleri’nin Denizli trafiği için büyük önem taşıdığın anlatan Vali Altıparmak, “Çevre Yolu ve Honaz Tünelleri mesafeyi ciddi bir şekilde kısaltacak, Denizli trafiğini rahatlatacak. Tünelin tercih edilmesi de ciddi oranda ağaç kesiminin önüne geçti” dedi.

Denizli’nin yol bakımından şanslı olduğunu anlatan Vali Altıparmak, bölünmüş yol yapımında da iyi durumda olduklarını kaydetti. Bölünmüş yol ortalamasının Türkiye genelinde yüzde 32 olduğunu, bu rakamın Denizli’de ise yüzde 44 olarak gerçekleştiğini dile getiren Vali Altıparmak, “Bu açıdan çok iyiyiz. Yollarımızın önemli bir oranı bölünmüş durumda. Trafik akışı ve kazaların önlenmesi açısından artıları çok fazla. Bayramda tüm önlemleri almamıza rağmen yine de tedirgindik ve gözümüz karayollarındaydı” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı