REKLAMI GEÇ

HONAZ’IN KADERİNİ DEĞİŞTİRECEK YATIRIM

HONAZ’IN KADERİNİ DEĞİŞTİRECEK YATIRIM

Türkiye’nin en büyük cennet elması üretim merkezi olan ve ilk dönem kirazları sofrayla buluşturan Honaz’da 6 bin çiftçi aileyi yakından ilgilendiren Meyve Sebze Alım Merkezi yatırımı yükseliyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 15 Aralık 2017 Cuma, 11:38

Honaz Belediye Başkanı Trgut Devecioğlu ilçenin uzun süredir eksikliğini hissettiği Meyve Sebze Alım Merkezi’nin inşaasına başladı. Afşinbey Mahallesi’ndeki yatırımın altı ay içinde tamamlanması planlanıyor. İlk kazmanın vurulduğu tesis 23 bin 500 metrekare üzerinde yükselirken kapalı alanın 3 bin 300 metrekareden daha fazla olması planlanıyor. Tesis bünyesinde 2 bin metrekareden fazla alım satım merkezinin yanı sıra idari binalar, güvenlik tesisi ve kantar merkezi de bulunacak. Proje içerisinde 21 ayrı dükkan, satış merkezi, sosyal tesisler ve bir de ilk yardım odası yer alacak. 3 milyon 144 bin liraya mal olacak Honaz Belediyesi Yaş Sebze Meyve Alım Merkezi ilçede büyük bir eksikliği de gidermiş olacak.

6 BİN ÇİFTÇİ AİLEYİ YAKINDAN İLGİLENDİRİYOR
Denizli’nin tarım üretim üslerinden biri olan Honaz’da bu yatırım 6 bin üretici aileyi yakından ilgilendiriyor. Özellikle cennet elması üretiminde Türkiye’nin en yüksek rekoltesine sahip merkez olan Honaz’da sofralık üzüm ve kiraz da ana ürünler arasında yer alıyor. İlçede cennet elmasının rekoltesi 15 bin tonun üzerine çıkarken, sofralık üründe rekolde mevsimine göre 10-12 bin tona ulaşabiliyor. türkiye’nin en büyük kiraz üreticilerinden biri olmasa da ilk hasadın yapıldığı iki kritik noktadan biri olan Honaz’da kiraz rekoltesi de mevsime bağlı olarak 6-7 bin ton şeklinde gerçekleşiyor. İlçede ayrıca ayva ve armut gibi meyvelerin yanı sıra domates, patlıcan ve biber gibi sebze üretimi de gerçekleştiriliyor.

SOKAKTA ALIM SATIM YAPILIYORDU
İç piyasaya ürün verdiği gibi ihracata da tarım ürünü veren Honaz’da hasan dönemlerinde alım satım noktasının yetersizliği nedeniyle üreticiler ciddi sorunlar yaşıyordu. Bazen sokaklarda bazen ise boş arsalarda alım satım yapan üreticiler de artık rahat edecek. Yeni tesisin ‘hal’ statüsünde olmadığının sebze-meyve alım merkezi olduğunun altını çizen Honaz Belediye Başkanı Turgut Devecioğlu, “Uygun olmayan zorlu koşullarda yapılan ticaret artık daha rahat ve sağlıklı gerçekleşecek. Üreticilerimiz yeni tesisimizde tüm ihtiyaçlarını karşılayabilecekler. Aynı zamanda alım yapanlar için de uygun koşullar sağlanmış olacak. Ürünlerini daha kaliteli paketleme, daha düzenli piyasaya sürmeleri noktasında yeni tesisimizin üreticilere önemli katkısı olacağını düşünüyoruz. Üreticilerimizin ürünlerini pazarlama konusunda daha rahat edeceklerdir” dedi.

BAŞKAN ÇALIŞMALARI YERİNDE İNCELEDİ
Honazlı üreticinin kaderini değiştirecek tesis hızla yükselirken Belediye Başkanı Turgut Devecioğlu da inşaat çalışmalarını denetledi. Başkan Devecioğlu yaptığı açıklamada; “Her şeyin en iyisine layık olan halkımıza, büyük ve modern bir Yaş Meyve ve Sebze Alım Merkezi kazandıracak olmanın heyecanını yaşıyoruz. Başlatmış olduğumuz inşaat çalışmaları hızla devam ediyor. Üretim alanlarından getirilen tarımsal ürünler burada sağlıklı bir ortamda depolanarak sevk edilecek ve yine manavlarımız, pazar esnafımız ve marketler üzerinden halkımıza ulaşacak. İnşaat çalışmalarımız tamamlandığında Honaz ilçemiz bir modern tesise daha kavuşmuş olacak” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı