REKLAMI GEÇ

Kocabaş olaylarının ardından Vali’yi ziyaret ettiler

Kocabaş olaylarının ardından Vali’yi ziyaret ettiler

Kocabaş’ta meydana gelen 1 kişinin öldüğü, 4 kişinin yaralandığı, evlerin ateşe verildiği olayların ardından Roman vatandaşlar Vali Şükrü Kocatepe’yi ziyaret etti. Türkiye Romanlar Federasyonu Başkanı Ahmet Çokyaşar’ın da katıldığı ziyarette, Kocabaş hakkındaki olumsuz imajın ortadan kaldırılması ve gerginliğin sona erdirilmesi için görüş alışverişinde bulunulduğu bildirildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 8 Ocak 2015 Perşembe, 15:32

Honaz’ın Kocabaş Mahallesi’nde 15 yaşındaki İnce Ali İnci’nin bahçesindeki demirleri alırken ev sahibi Y.K. tarafından tabancayla vurularak öldürülmesinin ardından evler ateşe verilmiş, silahlar konuşmuştu.

Mahallede yaşayan Roman vatandaşlar ile yerel halkın karşı karşıya geldiği olaylarda 4 kişi de yaralanmıştı.

Olayların ardından Türkiye Romanlar Federasyonu Başkanı Ahmet Çokyaşar, ölen İnce Aile İnci’nin babası Kamil İnci, dedesi İnce Ali İnci ve Kocabaş’taki roman vatandaşların temsilcileriyle birlikte Vali Şükrü Kocatepe’yi ziyaret etti.

Ziyarette, Kocabaş Mahallesi’nde yaşanan talihsiz olayların değerlendirmesi yapıldı, benzer olayların yaşanmaması, Kocabaş Mahallesi ile ilgili olumsuz algıların sonlandırılması amacıyla yapılabilecek çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

Türkiye Romanlar Federasyonu Başkanı Ahmet Çokyaşar, Mahalle halkının durumlarının iyileştirilmesi ve topluma kazandırılması amacıyla yapılacak çalışmalara federasyon olarak destek vereceklerini ifade etti.

Vali Şükrü Kocatepe İnce Ali İnci’nin babası Kamil İnci’ye başsağlığı diledi. Kocatepe, Kocabaş Mahallesi’nin Denizli’nin bir parçası olduğunu, orada yaşayanların hemşehri ve bu ülkenin vatandaşı olduklarını hissetmelerini, ihtiyaç duydukları her konuda devlet ve yerel imkânların kendilerine eksiksiz sunulacağını belirterek, mahalle halkının da kendilerini olumsuz yönlere sevk etmek, kötü amaçla kullanmak isteyenlere fırsat vermemeleri gerektiğini ifade etti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı