REKLAMI GEÇ

KOCABAŞ’TA KAVGA: 1 ÖLÜ 4 YARALI

KOCABAŞ’TA KAVGA: 1 ÖLÜ 4 YARALI

Honaz’ın Kocabaş mahallesinde hırsızlık yaptığı evin bahçesinde tabancayla ev sahibi tarafından vurularak bir kişinin ölmesi sonucu, Roman vatandaşlarla mahalle halkı arasında olaylar çıktı. Çıkan olaylar da 2’si asker 4 kişi de yaralandı. İki ev yakıldı, çok sayıda evin penceresi kırıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 4 Ocak 2015 Pazar, 16:29

Ferah IŞIK, Ramazan ÇETİN/DENİZLİ, (DHA)
Kocabaş Mahallesi’nin Fevzi Çakmak Caddesi’ndeki Yaşar Kopuk’a (62) ait evin bahçesindeki demirleri çalmaya çalışan İ.A.İ (15), iddiaya göre, ev sahibi tarafından uyarıldı. Kopuk, havaya ruhsatlı tabancasıyla iki el ateş edip, İ.A.İ’nin uzaklaşmasını istedi. İ.A.İ kendisine taş atarak karşılık verince Yaşar Kopuk tabancasını bir kez daha ateşledi. Kurşunun göğsüne isabet ettiği İ.A.İ olay yerinde öldü.

ic-6

İ.A.İ’nin ölüm haberini alan Roman vatandaşlar, yaklaşık 100 kişilik grupla olayın olduğu eve yürüdü. Bu sırada, Yaşar Kopuk’un evine giren ve yaşları 15-16 arasında olduğu öğrenilen iki genç, evin eşyalarından bazılarını pencereden atıp, evin içine benzin döküp ateşe verdi.

ic-1

Olaylar üzerine bu kez Yaşar Kopuk’un komşuları ayaklandı. Silahlar çekildi, havaya çok sayıda mermi atıldı. Taşlar havada uçuştu ve olaylara müdahale etmek isteyen iki jandarma er ile iki vatandaş yaralandı.

ic-4

Jandarma yetersiz kalınca Denizli Emniyet Müdürlüğü’nden takviye kuvvet istendi. Olaylar güçlükle bastırıldı. Çok sayıda kişinin gözaltına alındığı öğrenildi. Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri, evlerde yangın büyümeden söndürdü. İki evdeki yangın kısa sürede kontrol altına alınıp söndürülürken, kullanılmayan bir ahşap ev ise tamamen yandı.

ic-3

Kocabaş mahallesinde yaşanan arbedeyi duyar duymaz Denizli Emniyet Müdürü Mevlüt Demir ile Jandarma Alay Komutanı Cengiz Yıldız da Kocabaş’a gitti. Honaz Belediye Başkanı Turgut Devecioğlu, ic-9“Saat 14.00 sıralarında vatandaşımızın evinin bahçesinde hırsızlık olayı vuku bulmuş. Maalesef bir gencimiz öldü. Olaylar çıktı. Yaşanan arbedeler var. İki ev yakıldı. Çok sayıda evin penceresi kırıldı. Olaydan sonra Kocabaş’a gelerek vatandaşlarımızı sağ duyulu olmaya davet ettik. Olaylar Kocabaş’ta yaşayan Roman vatandaşlarımız ile yerli halk arasında çıktı” diye konuştu. Kocabaş mahallesinde olayların yinelenmesinden endişe eden jandarma bölgede nöbet tutuyor.

anons-güvenlik-önlemleri

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı