REKLAMI GEÇ

Özbay: 15 Temmuz sonrası birileri kraldan çok kralcı oldu

Özbay: 15 Temmuz sonrası birileri kraldan çok kralcı oldu

Eğitim İş Denizli Şube Başkanı Kadem Özbay, Honaz’da İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün “15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitlerini Anma Programı”nın okullarda her gün işlenmesini içeren yazılı talimatını “dayatma” olarak nitelendirdi. Özbay, “15 Temmuz sonrası birilerinin kraldan çok kralcı olduğunu görüyoruz ve merak ediyoruz, bunun sebebi geçmişlerinde cemaatlerle olan sıkı ilişkileri olabilir mi?” diye sordu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 7 Ekim 2016 Cuma, 12:13

Eğitim İş Denizli Şube Başkanı Kadem Özbay, Honaz İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Osman Duran imzasıyla “15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitlerini Anma Programı”nın ilçedeki tüm okullarda her gün işlenmesini, raporlaştırılmasını ve fotoğraf çekilerek belgelenmesini içeren yazılı talimatını eleştirdi.

Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en acı olaylarından birisinin 15 Temmuz gecesi yaşandığını, savaş döneminde bile saldırıya uğramamış Gazi Meclisi’ne saldırıldığını, yaşamlarını kaybeden ve yaralananların olduğunu anımsatan Özbay, yaşanan darbe girişiminin bir daha tekrarlanmamasını diledi.

“BİR DAHA DARBE YAŞAMAMANIN YOLU LAİK VE BİLİMSEL EĞİTİM”
“Darbeyi bir daha yaşamak istemiyorsak, yaşananları yalnızca defalarca anlatarak yapamayız. Bunun yolu laik ve bilimsel eğitimden geçecektir. Darbelere de telaşla korkuyla alınmış hukuku ve demokrasiyi zarara uğratan kararlara da karşıyız” diyen Özbay, tam bağımsız, demokratik laik Türkiye için okulların aydınlanmanın ışığı olması gerektiğini, fırsatçı anlayışlar ve koltuk tedirginliklerini huzura erdirecek uygulamalar için çocukların emeği ve eğitim haklarının engellenmesini istediklerini belirtti.

“ÇOCUKLAR ÜRKÜP, OKULA GİTMEK İSTEMEDİĞİNİ İFADE EDİYOR”
2016-2017 eğitim öğretim yılının tüm resmi ve özel örgün ve yaygın eğitim kurumlarında ilk ders zilinin “15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitlerimizi Anma Programı “ ile açıldığını anımsatan Özbay, şöyle devam etti:

“Okullara gönderilen haftalık plan çerçevesinde, çeşitli etkinlikler ve törenlerle programın sağlıklı ve anlamına uygun bir şekilde gerçekleştirilmesi için okul idareleri ve öğretmenlerden gerekli hassasiyet göstermeleri istendi. Ancak Honaz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü‘nün 29 Eylül 2016 günü gönderdiği yazıda, kurumlarına bağlı tüm okul ve kurumlarda ‘15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitlerini Anma Programı’ etkinliklerinin her gün ders saatlerinde gerçekleştirilmesi; bununla da yetinmeyip etkinliklerin raporlaştırılarak, fotoğraflanarak tutanak altında kurumlarda saklanmasını istemektedir. Fazlasıyla dayatmacı olan bu uygulama, sözde demokrasi kavramı gerekçe gösterilerek yapılmaktadır. Uygulanması istenen bu etkinlikler nedeniyle günlük ders planları aksamakta ve müfredatın yetiştirilememe sorunu da doğmaktadır. Olayın bir başka boyutu da veliler çocuklarının bu durumdan ürktüğünü, sıkıldığını ve daha fazla okula gitmek istemediklerini de dile getirmektedirler. Uygulanması istenilen dayatma ürünü etkinliklerle normalini özlediğimiz ülkemizde eğitim sistemimiz OHAL’den de beter hale getirilmiştir. 15 Temmuz sonrası birilerinin kraldan çok kralcı olduğunu görüyoruz ve merak ediyoruz, bunun sebebi geçmişlerinde cemaatlerle olan sıkı ilişkileri olabilir mi diye…”

“HER GÜN DERSTE İŞLEMEK VE TUTANAK ALTINA ALMAK NE DEMEK?”
Israrcılık, dayatmacılık, eğitim akışının ve müfredatın askıya alınmasının istenmesinin akıllara bazı sorular getirdiğini ifade eden Özbay, şu soruları yöneltti:

– Dersleri gasp ederek eğitim öğretim hakkını engelleyerek Anayasa’nın 42. maddesini yok sayarak ne anlatılmasını istiyorsunuz?
– Hangi dersin müfredatına ne amaçla her gün “15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitlerini Anma” konusunu yerleştireceksiniz?
– Her gün derste işlemek ve tutanak altına almak, fotoğrafla belgelendirmek ne demek? Bu öğretmen ve öğrencilerimiz için darbe sonrası güvensiz ve tedirgin bir ortam yaratmaktan başka nedir?
– Her ders ne anlatılacak ve size rapor olarak ne verilecek?
– Bu kadar ısrarcı davranılmasının sebebi daha önce bunlarla yakın ilişkiler olduğundan mıdır? Kendilerinden kuşkuları mı vardır?

denizli-honazdaki-okullarda-15-temmuz-zorunlu-ders-oldu-anons

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı