REKLAMI GEÇ

Yarısı yıkılan virane evde yaşıyor

Yarısı yıkılan virane evde yaşıyor

Denizli’nin Honaz İlçesi’nde, yağışlarda hasar gören evinin tek odasına oğlu ile sığınan 82 yaşındaki Emine Tekkanat, son yağmurlarda oda duvarı ve bacanın zarar görmesi üzerine çökme tehlikesi başgösterdi. Emine Nine, “Sabaha kadar korkudan uyuyamıyoruz. Tek göz odada yaşıyoruz. Evin çatısı akıyor. Bize yardım etsinler” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 22 Nisan 2014 Salı, 11:05

İrfan ÇAM/HONAZ(Denizli), (DHA)
Haydar Mahallesi Bağarası Sokak’ta bulunan 60 yıllık müstakil evde 38 yaşındaki oğlu Mehmet Tekkanat ile birlikte yaşayan Emine Tekkanat, bir bölümü yıkılan evinin tek odasına oğluyla sığındı.

ic-1Emine Tekkanat, son yağmurlarda oda duvarı ve bacanın da zarar görmesi üzerine korku dolu günler geçirmeye başladığını anlattı. Dumanın odanın içine girmesi nedeniyle soba yakamadığını söyleyen Mehmet Tekkanat, şöyle dedi: “Anneme baktığım için çalışamıyorum. Annemin 2 ayda aldığı 500 lira dul aylığıyla yaşamaya çalışıyoruz. Evimiz zaten çok eski. Bir bölümü geçen yıllarda yağan yağmurlarda yıkılmıştı. Son yağmurlarla oturduğumuz tek göz odanın bacasının altı da yıkıldı. Ev her an başımıza çökebilir. Gidecek başka yerimiz yok. Belediye Başkanı’ndan ve kaymakamdan başımızı sokacak bir yer istiyoruz. Devletimiz bize sahip çıksın.”

Dört yıldır virane bir evde yaşadığını, yıkılmasından korktuğunu söyleyen Emine Tekkanat, “Sabaha kadar korkudan uyuyamıyoruz. Tek göz odada yaşıyoruz. Evin çatısı akıyor. Evde banyomuz bile yok. Bu ihtiyacımızı tuvalette karşılıyoruz. Hayırseverler bize yardım etsinler” diye konuştu.

ic-2

Honaz Belediye Başkanı Turgut Devecioğlu, Tekkanat ailesinin daha sağlıklı bir yerde yaşaması için gerekli desteği vermeye hazır olduklarını söyledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı