REKLAMI GEÇ

Ahilik Haftası Kutlama Etkinlikleri Sürüyor

Ahilik Haftası Kutlama Etkinlikleri Sürüyor

Kale İlçesi’nde Başaranlar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Kale Esnaf ve Sanatkarlar Odası işbirliğinde “Ahilik Haftası” kutlamaları kapsamında etkinlik düzenledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 25 Ekim 2018 Perşembe, 10:25

DENİZLİ (AA)
Kale Başaranlar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bahçesindeki programda öğrenciler halk oyunları gösterileri sundu, ahilik geleneğinin yaşatılması ile ilgili tiyatro gösterileri sergiledi.
Kale Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İlyas Barçın, etkinlikte yaptığı konuşmada, “Ahilik toplumsal yaşamın düzenlenmesinde, ekonomik sistemin doğru işlemesinde önemli bir yapıdır. Ahilikte yamak, çırak, kalfa, usta gibi dikey bir hareketliliğin öne çıktığını görüyoruz ve neticesinde ise usta olabilmek için mesleki inceliği kişinin bilmesi gerekiyor. Belirli bir yeterliğe ulaşamadığı müddetçe bir üst aşamaya geçemiyor. Mesleki eğitim veren, öğrenciye yani bireye meslek kazandıran okullardır.” dedi.

Okul müdürü Fehmi Demiralp de “Birlik, beraberlik ve kardeşlik gibi önemli değerleri içinde barındıran, mesleki yeterliliğin ve çalışma prensiplerinin temelini oluşturan ahilik kavramı dünyada eşi benzeri bulunmayan, Türk kültürüne özgü önemli bir kültürel birikimdir. Yüzyıllar boyunca ekonomik, sosyal ve kültürel açıdan gelişimimizi sağlayan ahilik teşkilatının dünya kültürüne ve ticaret literatürüne büyük katkıları olduğu gibi milli ve manevi beraberliğimizin teminatından birisi olmuştur” ifadelerini kullandı.

Etkinliğe Kale Belediye Başkanı Mehmet Salih Sağınç, İlçe Emniyet Amiri Murat Baştürk, Kale Milli Eğitim Müdürü Nurettin Tıkım ile öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı