REKLAMI GEÇ

Bu dedikodu Kale’yi karıştırdı

Bu dedikodu Kale’yi karıştırdı

Kale Belediyesi, 166 dükkandaki kiracısına tahliye tebligatı gönderdi. Belediyenin dükkanları boşaltacağı ve yüksek kirayla ihaleye çıkacağı dedikodusu ilçede rahatsızlık yarattı. Dedikoduları yalanlayan Başkan Erkan Hayla, “Hiç kimseyi mağdur etmeyeceğiz” dedi.

Hüseyin Özgenç / DENİZLİHABER / 5 Eylül 2014 Cuma, 08:51

Kale’de, belediyeye ait dükkanların boşaltılacağı ve yüksek kirayla ihaleye çıkacağı iddiaları ilçede günün konusu oldu. Mülkiyeti Kale Belediyesi’ne ait olan 166 adet dükkanda bulunan kiracılara tahliye tebligatı gönderildi.

Tebligatların esnafa ulaşmasıyla dedikodular da beraberinde geldi. İlçede konuşulanlara göre, belediye yıllardır dükkanları kullanan esnafın verdiği kirayı az bulduğu için bu yönteme başvurdu. Hatta şu anda 150-200 lira civarında başlayan kiraların en düşüğünün 1000 liraya çıkacağı iddiaları ilçede hızla yayılmaya başladı. Bazıları, eski başkanlar döneminde dükkanlara yerleşen kiracıların çıkartılması için bu yönteme başvurulduğunu iddia etti.

“İŞGALCİ DURUMU BİTECEK”
İlçede bunlar konuşulurken Belediye Başkanı Erkan Hayla, dükkanlara tebligat gönderdiğini doğruladı ama iddia ve dedikoduları yalanladı. Belediyenin 166 adet dükkanı bulunduğunu belirten Hayla, “Dükkanlardaki kiracılar ecrimisil durumuna düşmüş, yani işgalci konumundalar. Çünkü kimsenin sözleşmesi yok. Eski başkanlar döneminde bunlar önemsenmemiş. Ama belediyenin mülkünü kiraya vermesinin bazı kanuni zorunlulukları var. Biz bunu yerine getirmek için çalışma yapıyoruz” dedi.

“KASITLI DEDİKODU”
Dükkanların en düşüğünün kirasının 1000 TL olacağı iddialarının tamamen dedikodudan ibaret olduğunu ve kasıtlı çıkarıldığını söyleyen Hayla, “Böyle bir şey yok. Kirayı kendimize göre belirleyemeyiz. Emsal değerler alınarak kiralar yeniden belirlenecek. Bu dükkanlarda 166 esnafımız iş yapıyor. Düzenleme tamamlandığında zaten önceliğimiz dükkanı şu an kullanan kiracının olacak. Biz hiç kimseyi mağdur etmeyeceğiz, esnafımız ve vatandaşlarımız dedikodulara itibar etmesin” diye konuştu.

Yorumlar

dabancaliibrahim   -  Bağlantı 5 Eylül 2014, 22:23

yemeye para lazim nereden alinacak tabiiki halktan nasil olsa oyunuzu da verdiniz kiracilara simdiden afiyet olsun

ahmed   -  Bağlantı 5 Eylül 2014, 21:46

BU DÜKKANIN İÇİNDEKİ KİRACILARIN ÇOĞU 30-40YILDIR ÜZERİNDE OTURUYOR..KAMUNUN MALI KİMSENİN TEKELİNDE OLMAMALI 166 KİŞİNİN HAKKI KORUNACAK DİYE 25000 İNSANIN GELİRLERİ AZALTILAMAZ EN GÖZDE YERLERDE UCUZ OTURTULUP 25000 KİŞİNİN HAKKI YENİLMEMELİ..

denizlili   -  Bağlantı 5 Eylül 2014, 18:52

yorumu ezbere yapmayın diyen arkadaş: kalede meydana bakan dükkanların 4-5 bin tl kira ederi var bunu sende biliyorsun.o dükkanlar belediyeye ait yani halkın malı belediye değerinde kira alsın ki halkına hizmet etsin. o beylere peşkeş çekmesin.

iyi olmuş   -  Bağlantı 5 Eylül 2014, 18:21

depo olarak kullanandan tutun 50 bin lira hava parasına satanlar bile vardı.sanki babasının malı tapusunu verecek.ihtiyacın yoksa çık git.bence 5 yıllık sözleşme yapılsın ihaleler 5 yılda bir tekrar edilsin.öyle bedava dükkan yok

yorumu ezbere yapmayın   -  Bağlantı 5 Eylül 2014, 14:52

Kalede en ucuz kira 15 mkarelik dükkan 230 tl dir.en pahalı kira 25 mkarelik işyeride 1330 tl dir kimse saptırmasın bir müstecir 45 mkarelik işyeri için yaklaşık 1000 tl ödemektedir. arayın belediyeye sorun.

Köylü.   -  Bağlantı 5 Eylül 2014, 12:23

Sayın BAŞKAN karalı olmalı oy ve gelecek korkusu olmamalıdır.Tabi yine de günün şartları üzerinde de kiralar tutulmamalıdır.Her yıl tefe ve tüfe oranına göre sabitlenmelidir.

denizlili   -  Bağlantı 5 Eylül 2014, 11:13

150 tl dükkan kirasımı olurmuş, bir bodrumu depo olarak kiralayamazsın o paraya. beyler yıllarca belediyeyi sömürmüş demekki

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı