REKLAMI GEÇ

Büyükşehir Meclisi’nde saygı duruşu gerginliği

Büyükşehir Meclisi’nde saygı duruşu gerginliği

Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi’nde saygı duruşu gerginliği yaşandı. CHP Grubu’nun “tüm şehitler ve Ankara katliamında yaşamını yitirenler için saygı duruşu” önerisini Başkan Vekili Ali Değirmenci “böyle bir uygulamamız yok” diye kabul etmedi. Saygı duruşu önerildiği gerekçesiyle Kale Belediye Başkanı Erkan Hayla meclis oturumunu terk etti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 13 Ekim 2015 Salı, 10:09

Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi’nin ekim dönemi toplantılarına devam edildi. Dün yapılan toplantıya CHP’nin “tüm şehitler ve Ankara’daki bombalı saldırıda ölenler için saygı duruşu yapalım” önerisi, bunun oturumu yöneten Başkan Vekili Ali Değirmenci tarafından reddedilmesi, Kale Belediye Başkanı Erkan Hayla’nın saygı duruşu önerisine tepki göstererek toplantıyı terk etmesi damgasını vurdu.

CHP GRUBU’NDAN SAYGI DURUŞU ÖNERİSİ
CHP Grubu, toplantı başlarken 10 Ekim Cumartesi günü Ankara’da meydana gelen canlı bomba saldırısında hayatını kaybedenler ile tüm şehitler için saygı duruşunda bulunulmasını önerdi. Oturumu yöneten Başkan Vekili Ali Değirmenci, “Böyle bir uygulamamız yok. Bugüne kadar bu tür olaylarda hayatını kaybedenler için mecliste saygı duruşunda bulunulmadı” diyerek, öneriyi uygulamayacağını söyledi. CHP’li üyelerin “Yunanistan Parlamentosu’nda bile saygı duruşu yapıldı” itirazına rağmen, Değirmenci saygı duruşu yaptırmadı.

HAYLA, TOPLANTIYI TERK ETTİ
denizli-kale-belediye-baskani-erkan-hayla-ankara-patlama-saygı-durusuna-karsi-geldi-icKale’nin AK Partili Belediye Başkanı Erkan Hayla ise, CHP Grubu’nun saygı önerisine toplantı salonunu terk ederek tepki gösterdi. Hayla, daha sonra sosyal medya hesabından “Bugün Denizli Büyükşehir Belediye Meclis toplatısında CHP’li meclis üyeleri Ankara daki patlamada ölenler için saygı duruşunda bulunmayı teklif ettiler. Benim ayyıldızlı bayrağım hariç ne kadar yasadışı örgüt bayrağı varsa hepsinin bulunduğu bir mitingde ölenler için ne yas tutarım ne de saygı duruşu için ayağa kalkarım. Toplantıyı terk etmek daha mantıklı geldi. Saygı duruşu yaptırmayan meclise de teşekkür ederim” paylaşımında bulundu.

Devamında da “Ölen HDP’lilere rahmet dileyecekken aklıma birden hamile karısı ile yürürken arkadan kahpece vurulan polisim geliyor, vazgeçiyorum” diye yazdı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı