REKLAMI GEÇ

Kale’de 7 mahallenin ortasına termik santral

Kale’de 7 mahallenin ortasına termik santral

Denizli’de, kurulacak termik santrallerden ikincisinin adresi, Kale’nin Yenidere Mahallesi olacak. Yedi mahallenin ortasındaki bir araziye yapımı planlanan termik santral ile ilgili süreç devam ediyor. Temmuz ayında yapılan bilgilendirme toplantılarına tarım arazilerinde çalıştıkları için ilgisiz kalan yedi mahallede yaşayanlar, başta kirlilik olmak üzere karşılaşacakları sorunları yeni yeni fark etmeye başladı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 21 Ekim 2016 Cuma, 09:01

Denizlihaber.com’un “Termik Santraller Geliyor” çalışmasında, ikinci durağımız Kale oldu. Yenidere Termik Enerji Elektrik Üretim ve Maden A.Ş., ismini aldığı Kale’nin Yenidere Mahallesi yakınlarında termik santral kurmaya hazırlanıyor. Yatırımla ilgili süreci başlatan şirket, 10 Temmuz’da bilgilendirme toplantısı düzenledi.

denizli-7-mahalle-nin-ortasina-termik-santral-7

KATILIM AZ OLDU
Termik santralin kurulacağı bölgenin çevresinde yer alan Yenidere, Belenköy, Esenkaya, Künar, Müslügüme, Ortaköy ve Çakırbağ mahallelerinde oturanları bilgilendirmek amacıyla düzenlenen toplantıya yaz döneminde yetişen tarım ürünlerinin hasadı nedeniyle katılım çok az oldu.

denizli-7-mahalle-nin-ortasina-termik-santral-1

Yenidere Termik Enerji Elektrik Üretim ve Maden A.Ş. ile çevresel etki değerlendirme (ÇED) raporunu hazırlayan Envoy Çevre Mühendislik ve Danışmanlık Limitet Şirketi görevlileri, proje ve olası çevresel etkileri hakkında katılımcılara bilgi aktardı.

denizli-7-mahalle-nin-ortasina-termik-santral-6

SÜRECİN BAŞLADIĞI AÇIKLANDI
Öte yandan, Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü’nün internet sitesinden, Yenidere Termik Santrali projesi ile ilgili olarak ÇED sürecinin başladığı açıklandı. Açıklamada, “Bakanlığımıza sunulan ÇED başvuru dosyası, Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliği`nin 8. maddesi doğrultusunda incelenmiş ve uygun bulunmuş olup, projeye ilişkin ÇED Süreci başlamıştır. Çevresel etki değerlendirmesi süreci tamamlanana kadar her türlü bilgi, görüş, soru ve öneriler Denizli Valiliğine (Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü) veya Çevre ve Şehircilik Bakanlığına gönderilebilir” denildi.

400 KİŞİYE İSTİHDAM VAADİ
Muslugüme Mahallesi Muhtarı Şahin Düngül, bilgilendirme toplantısının yaz mevsiminde yapıldığını, tütün ve hububat hasadı dönemi nedeniyle termik santralden etkilenecek mahallelerde oturanların toplantıya gelemediğini söyledi.

Toplantıda bilgi veren firma görevlilerinin “Çevre kirliliği olmayacak. Bacalar yüksek yapılacak ve filtre takılacak. Santral 400 kişiye istihdam sağlayacak” ifadelerini kullandığını anlatan Düngül, “termik santral” denildiğinde Muğla-Yatağan’daki sorunların akıllara geldiğini, aynı sıkıntıların kendi bölgelerine taşınmasını istemediklerini belirtti.

denizli-7-mahalle-nin-ortasina-termik-santral-4

“O SANTRALİN ÇEVRESİNDE YEŞİL DOKU VAR MI?”
Bu konuda konuştuğumuz Künar Mahallesi’nden Şeref Yeşilkünar, “Bakın santralin kurulacağı alana… Çam ve meşe ağaçları var. Alt taraftaki arazilerde meyve, zeytin, incir ağaçları var. Yatağan’daki santrali biliyoruz. Çevresinde yeşili gösteren bitki, ağaç var mı?” diye konuştu.

denizli-7-mahalle-nin-ortasina-termik-santral-3

KÖMÜR İÇİN SONDAJ
Bu arada, termik santralin kurulacağı bölgede sondaj çalışmaları da yapıldığı öğrenildi. Yer yer 900 metre derinliğe kadar inildiği, sondaj yapılan yerlere beton sütunlar konulduğu, termik santralde kullanılacak suyun ise Akçay’dan sağlanmasının planlandığı belirtiliyor.

denizli-7-mahalle-nin-ortasina-termik-santral-2

SANTRAL 250 MEGAVAT GÜCÜNDE OLACAK
Yenidere Termik Santrali’nin 250 megavat gücünde olmasının planlandığı, bölgedeki kömür rezervinin ise 35.7 milyon ton olduğu ifade ediliyor.

denizli-tavas-avdan-termik-santral-tepkisi-anons

Yorumlar

MEHMET   -  Bağlantı 21 Ekim 2016, 09:35

400 KİŞİYE İSDİHDAM SAĞLANMASI YALAN GİDİN YATAGANA MİLASA BAKIN ORDAKİ KÖYLERDEN KAÇ KİŞİ ALMIŞLAR YALAN ÇOĞU DOĞUDAN GELEN ÇALIŞIYOR

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı