REKLAMI GEÇ

Eski başkan Hüseyin Bağcı için çağrı

Eski başkan Hüseyin Bağcı için çağrı

Yargılandığı FETÖ PAÜ Yapılanması davasında beraat eden ve cezaevinden tahliye olan eski Rektör Hüseyin Bağcı için Kale eski Belediye Başkanı İsmail Yarımca’dan çağrı geldi. Yarımca,”Kale’de Bağcı’nın ismi yeniden caddeye verilmeli. Bunun için MHP’li meclis üyeleri önerge verecek” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 18 Mayıs 2018 Cuma, 09:50

FETÖ/PDY PAÜ Yapılanması davası kapsamında tutuklanan ve yapılan sor duruşmada beraat eden Pamukkale Üniversitesi’nin eski rektörü Hüseyin Bağcı için Kale’nin eski Belediye Başkanı İsmail Yarımca’dan çağrı geldi.

Yazılı bir açıklama yapan Yarımca, FETÖ davasından yargılandıktan sonra beraat eden Hüseyin Bağcı’nın isminin Kale ilçesindeki caddeye tekrar verilmesini istedi.

Yarımca, “Rektör Bağcı suçlandığı davada beraat etmiştir, aklanmıştır. Kale Belediyesi tarafından caddenin ismi tekrar Bağcı’ya verilmelidir. Belediye Meclisi’nin MHP’li üyeleri bunun için önerge vereceklerdir” dedi.

Bağcı’nın Kale’de sempozyum yaparak tarihini ortaya çıkaran, PAÜ’nün Meslek Yüksek Okulu’nun açılmasında, genişlemesinde ve yeni bölümlerin açılmasında büyük emekleri olan, adeta Kale’yi kendi memleketi gibi benimsemesinden dolayı kendisine şükranlarımızı sunabilmek amacıyla ismini caddeye verdiklerini dile getiren Yarımca, “Şimdiki yönetim ise, kendisinin FÖTE davasından yargılanmasını fırsat bilerek, mahkemenin sonucunu bile beklemeden ismini bu caddeden silerek, adeta eski hizmetlerin silinmesine zemin hazırlamıştır. Ancak Hüseyin Bağcı’ya geçtiğimiz günlerde mahkeme tarafından beraat verilmiştir. Kendisi tahliye değil, bizzat suçsuz bulanarak beraat etmiştir. Bu durumda haksızlıkla alınan isminin, tekrar eski yerine iade edilmesini beklemekteyiz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı