REKLAMI GEÇ

Kaleliler nüfus kriterleri yüzünden doktorsuz kaldı

Kaleliler nüfus kriterleri yüzünden doktorsuz kaldı

Kale’deki devlet hastanesinin uzman doktor açığı vatandaşları canından bezdirdi. Haritadan bakılınca nüfus yetersiz olduğundan doktor gönderilmiyor. Ancak Muğla ve Aydın’ın 20’den fazla köyüne de yakın olan Kale, buralara da sağlık hizmeti veriyor.

Hüseyin Özgenç / DENİZLİHABER / 7 Haziran 2014 Cumartesi, 11:13

Kale’deki doktor sıkıntısı vatandaşları canından bezdirdi. İlçede 10 yıldır tam teşekküllü hastane bulunmasına karşın doktor eksiği bir türlü giderilemedi. Hastanede halen, dahiliye, aile hekimliği uzmanı ile diş hekimi ve pratisyen hekimler dışında poliklinik bulunmuyor. Ancak ilçede öncelikli olarak kadın hastalıkları ve doğum uzmanı ile çocuk sağlığı uzmanı doktorlara ihtiyaç duyuluyor.

MUĞLA VE AYDIN’DAN GELEN VAR
İlçe yönetiminin ve vatandaşların daha önce defalarca talepte bulunmasına karşın, ilçeye doktor ataması bir türlü yapılamadı. Atama yapılmamasının gerekçesi olarak da ilçedeki nüfusun yeterli olmaması gösteriliyor. Ancak 22 bin nüfuslu Kale’de hastane, sadece burada oturanlara hizmet vermiyor. Kendi ilçe merkezleri uzak olan Aydın ve Muğla’nın 20’den fazla köyü de Kale’deki devlet imkanlarından yararlanıyor.

KAYMAKAM: TAKİPÇİSİYİZ
Kale Kaymakamı İsa Karaaslan, göreve başlamasının ardından sorunla yakından ilgilendiğini, çözüm için beklediklerini söyledi. Denizli Valiliği’ne durumu bildirdiklerini belirten Kaymakam Karaaslan, “Gerekli yerlere yazılarımızı yazdık, netice bekliyoruz. Bu sorunun çözülmesi Kale’de sağlık alanında önemli bir eksiğin kapatılması olacaktır. Konunun takipçisiyiz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı