REKLAMI GEÇ

HÜRRİYET İLKOKULU O DESTEĞİ ALDI

HÜRRİYET İLKOKULU O DESTEĞİ ALDI

Kale’deki Hürriyet İlkokulu’nun hazırladığı ‘Bilim çocuğa, çocuk geleceğe’ başlıklı proje AB Bakanlığı ve türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenecek. Proje kapsamında yurt dışı eğitimi alacak öğretmenler, edindikleri bilgileri öğrencileri ile paylaşacak.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 15 Aralık 2017 Cuma, 10:56

Kale’deki Hürriyet İlkokulu eğitimin odağına bilimi koymayı başardı. İnovasyon ve Bilgisayar Bilimleri haftasında gerçekleşen proje tanıtım toplantısında eğitmenler tarafından üretilen ve AB Bakanlığı ile Türkiye Ulusal Ajansı’nın desteğini alan ‘Bilim Çocuğa, Çocuk Geleceğe’ başlıklı Erasmus projesi de tanıtıldı.
Binlerce proje arasında destek almayı hak eden 3500 proje içinde yer alan Hürriyek İlkokulu’nun projesi STEM kapsamında değerlendirildi.

Öğrencilerin fen bilimleri ve matematik derslerinde öğrendikleri bilgileri günlük hayatta teknoloji ile birleştirerek fen ve mühendislik alanlarında uygulamasını kapsayan STEM programı öğrenciler tarafından da büyük bir katılımla gerçekleşti. Hürriyet İlkokulu’nun ‘Bilim Çocuğa, Çocuk Geleceğe’ başlıklı projesi kapsamında okulda görevli 12 öğretmenin Avrupa’nın iki farklı ülkesinde iki ayrı kursa katılıp 12 gün boyunca eğitim alacakları kaydedildi. Öğretmenler ilkokulda bilim, robotik, kodlama ve STEm konularında alacakları eğitimleri kendi okullarında öğrencilere uygulayacak.

Törende konuşan Kale Belediye Başkanı Erkan Hayla, bilimin her çocuk için erken yaşlardan itibaren en önemli uğraş olarak kabul edilmesi gerektiğini söyledi, “Fen ve teknoloji uygulaması için okullarımızda ayrı bölümler oluşturulması gerekmektedir” dedi.

Kale Hürriyet İlkokulu Müdürü Yusuf Sarıkavak ise projeye ilişkin bilgiler verdikten sonra; “Projemizin amacı çocuklara bilimi sevdirmek, merak ve keşfetme arzularımı sürekli canlı tutmak, çağın gerektirdiği becerilerle donanmalarını sağlamak, teknolojinin üretim odaklı kullanılması, kodlamanın önemli konularında farkındalık oluşturmaktır.” dedi.

SERGİ DE DÜZENLENDİ
Bilime dayalı eğitim konusunda ilk adımları atan Hürriyet İlkokulu’nda öğrenci ve öğretmenlerin tasarladığı ürünlerden oluşan bilim ve teknoloji sergisi de yar aldı. Sergide Lego wedo2,0 setleriyle hazırlanmış teleferik, komando maymun, suma güreşçileri, park sensörlü otomobil gibi robot modellerinin yanı sıra, konuşan Türk büyükleri tabloları ve ders materyalleri gibi artırılmış gerçeklik uygulamaları da yer aldı. Sergi içeriğinde Pascal prensibi ile oluşturulmuş köprü ve kaldıraç düzenekleri, manyetik tren, çeşitli motorlu araçlar, elektrik devreleri ile yapılan düzenekler, ekransız kodlama araçları ve zeka oyunları ziyaretçilerin ilgisini çekmeyi başardı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı