REKLAMI GEÇ

İnceğiz Kanyonu için planlanan proje vatandaşları ikiye böldü

İnceğiz Kanyonu için planlanan proje vatandaşları ikiye böldü

Kale Belediyesi, İnceğiz Kanyonu’nu ayağa kaldıracak, ilçenin turizm potansiyelini yükseltecek önemli bir projeyi hayata geçiriyor. GEKA’dan da hibe desteği alan proje kapsamında çalışmalar sürerken, ilçe halkı ikiye bölündü. Sosyal medya üzerinden destek ve eleştiriler yoğunlaştı, bazı kullanıcılar projeyi desteklerken, bazıları da bölgenin yapılaşmadan uzak doğa sporlarının yapılacağı bir bölge haline getirilmesini istedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 14 Eylül 2015 Pazartesi, 16:38

Kale Belediyesi, uzun süredir üzerinden planlar yaptığı İnceğiz Kanyonu’nu turizm merkezi haline getirmek için düğmeye bastı. İnceğiz Kanyonu için hazırlanan proje, Alternatif Turizm Altyapısı Mali Destek Programı kapsamında GEKA’dan da destek gördü. Projenin onaylanmasıyla 878 bin liralık bedel üzerinden 561 bin 938 lira hibe desteği almaya hak kazanan Kale Belediyesi, çalışmaları somutlaştırdı.

Kale Belediyesi, 1 ay içinde projenin ihalesini, 6 ay içinde de inşaatı tamamlamayı hedefliyor. Proje kapsamında İnceğiz Kanyonu’na 10 adet bungalov ev, restoran, yöresel ürün teşhir ve satış merkezi, 10 adet seyir terası yapılacak.

PROJE SOSYAL MEDYADA KONUŞULUYOR
Projenin destek alması ve çalışmalara başlanması sosyal medyada da büyük yankı buldu. Yöre halkı projeye destek verip, önerilerini sunarken, çevreciler ve doğa sporları tutkunları da kanyonun bakir kalması için çağrıda bulunuyor.
Gökhan Mayuk isimli kullanıcı bölgede balon turlarının da organize edilmesini isterken, Abdullah Akcanlı isimli vatandaş da seyir teraslarının camdan yapılmasını önerdi.

İşte sosyal medyada İnceğiz Kanyonu projesi ile ilgili yazılanlar:
foto-1

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı