REKLAMI GEÇ

Kale Belediye Başkanı Erkan Hayla’dan terör kurbanları için şok sözler

Kale Belediye Başkanı Erkan Hayla’dan terör kurbanları için şok sözler

Denizli, Kale Belediye Başkanı Erkan Hayla’nın Ankara’da düzenlenen kanlı terör saldırısında hayatını kaybedenler için saygı duruşu önerisine gösterdiği tepkiyi ve ardından Facebook’ta yaptığı paylaşımı tartışıyor. Hayla’nın tavrı yadırganırken, içinde 9 yaşındaki bir çocuğun da bulunduğu yaşamını yitiren şimdilik 97 kişinin ve yaralananların tamamına terör örgütü üyesi yakıştırmasında bulunması şaşkınlık yarattı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 13 Ekim 2015 Salı, 16:15

Türkiye cumartesi gününden beri Ankara’da gerçekleştirilen Cumhuriyet tarihinin en kanlı terör saldırısına kilitlendi. Ülkenin her bölgesinde, neredeyse her saat bir protesto gösterisi ortaya konuyor, ülke kaybedilen canlara ağlıyor. Ancak, bu aşamada ülkenin bütünlüğüne zarar veren yaklaşımlar da ortaya konuyor. Bu yaklaşımlardan biri de Denizli’de yaşandı.

Kale’nin AK Partili Belediye Başkanı Erkan Hayla, Denizli Büyükşehir Belediyesi’nde CHP Grubu tarafından “saygı duruşunda bulunulması” teklifinin ardından salonu terk etti.

Ancak asıl hayrete düşüren tepkiyi bu dakikaların hemen ardından Facebook’taki kişisel sayfasında yaptığı paylaşımla ortaya koydu. Hayla, sayfasında, “Bugün Denizli Büyükşehir Belediye Meclis toplantısında CHP’li meclis üyeleri Ankara’daki patlamada ölenler için saygı duruşunda bulunmayı teklif ettiler. Benim ay yıldızlı bayrağım hariç ne kadar yasadışı örgüt bayrağı varsa hepsinin bulunduğu bir mitingde ölenler için ne yas tutarım ne de saygı duruşu için ayağa kalkarım. Toplantıyı terk etmek daha mantıklı geldi. Saygı duruşu yaptırmayan meclise de teşekkür ederim” şeklinde bir paylaşımda bulundu.
Hayla, mesajının alt bölümüne “Ölen HDP’lilere rahmet dileyecekken aklıma birden hamile karısı ile yürürken arkadan kahpece vurulan polisim geliyor, vazgeçiyorum” yazdı.

HERKESİ TERÖRİST İLAN ETTİ
Aralarında TCDD görevlisi babası ile eyleme katılan 9 yaşında bir küçük çocuğun da bulunduğu 100’e yakın terör kurbanı için terörist yakıştırması yapan Hayla, kullandığı bu ifadelerle şok etti.

BÜYÜKLERİ NE YAPIYOR O NE SÖYLÜYOR?
Başında AK Partili kurmayların olduğu devletin 3 gün yas ilan etmesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sert sözlerle lanetlemesi ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun olay yerine giderek karanfil bırakmasına karşın, AK Partili Hayla’nın terör mağdurları için sarf ettiği sözleri anlamak mümkün değil.

KATİL ZANLISI OLARAK İFADE VERMİŞTİ
Cumhuriyet tarihinin en kanlı terör olayı sonrası gösterdiği garip tepkiyle ne yapmak istediği anlaşılmayan Hayla, bir süre önce cinayet zanlısı olarak Kale Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından sorgulanmış, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

BİR SORUŞTURMA DAHA
AK Partili Başkan Hayla için Muğla’nın Ula İlçesi Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından da bir süre önce cinsel taciz ve saldırı suçlamasıyla hakkında soruşturma başlatıldığı da iddia edildi.

Yorumlar

eren20   -  Bağlantı 14 Ekim 2015, 09:41

bilgi ve vizyon bu kadar.bu kafayla nasıl başkan olmuş insan şaşırıyor.

gereksiz   -  Bağlantı 14 Ekim 2015, 08:46

bilgisiz, fikir sahibi olunca böyle oluyor. bu halk bu yöneticileri hak etmiyor.

Ekrem   -  Bağlantı 13 Ekim 2015, 18:25

Başkan dolmabahce sarayına ne diyorsun baskan imralıya gönderilen heyetleri ne diyorsun diyarbakır da sarkıcılarla sov yapanlara ne diyorsun sınırlarda seyyar mahkeme kuranlara mahkemede pişman değilim deyip hayır pişmansınız diyenlere ne diyorsun

haydar   -  Bağlantı 13 Ekim 2015, 17:40

vicdan yalnız insanlarda olur değil mi?

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı