REKLAMI GEÇ

Kale Devlet Hastanesi’nin anlamlı çalışması sürüyor

Kale Devlet Hastanesi’nin anlamlı çalışması sürüyor

Kale Devlet Hastanesi’nde geçtiğimiz yıl ‘İhtiyacın Yoksa Getir, İhtiyacın Varsa Götür’ sloganıyla başlatılan Gönül Mağazası Projesi, 2017 yılının ilk günlerinde 180 koli yeni kıyafet dağıtarak, Kale halkının içini ısıttı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 18 Ocak 2017 Çarşamba, 17:19

Kale Kaymakamlığı ve Kale Devlet Hastanesi öncülüğünde başlatılan sosyal sorumluluk projelerinden birisi olan Gönül Mağazası Projesi 2017 yılında da kaldığı yerden devam ediyor.

İhtiyaç sahibi vatandaşların hastanede kurulan mağazada ihtiyaçlarına göre ücretsiz kıyafetlerden alabildiği proje 2017 yılının ilk günlerinde de yüzlerce aileye giyim yardımı yapılarak bu alanda önemli bir çalışmaya imza atıldı.

Hastaneye yatışı yapılan hasta ve hasta yakınlarının giyim sıkıntısını gidermek amacıyla başlayan proje büyüyerek yatan hasta ve yakınlarının yanı sıra ayaktan poliklinik hastaları ve hasta yakınlarına ve bu ailelerin okul çağındaki çocuklarına kadar ulaştı.

Ayrıca Kale Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma çalışanları, köy muhtarları, okul müdürleri ve öğretmenlerle iletişime geçilerek ihtiyaç sahibi aileler tespit edilip giyim yardımları ulaştırıldı.

Gönül mağazası projesiyle 1 erkek, 1 bayan, 1 çocuk, 1 de karışık giyim odalarından oluşturulan 4 mağazada bir giyim firmasından ücretsiz temin edilen ve 180 koliden oluşan kaban, pantolon, kazak, hırka, ceket, eşofman, yelek gibi soğuk kış günlerinde ihtiyaç duyulan ürünler bulunuyor.

ŞİFA DAĞITMANIN YANINDA GÖNÜLLERİ DE ISITIYORUZ
Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uz. Dr. Berna Öztürk, 2016 yılında kar tanesi şeklinde başlayan İhtiyacın Yoksa Getir, İhtiyacın Varsa Götür’ projesinin çığ gibi büyüyerek kartopu haline geldiğini söyledi.

Öztürk, “Kale Devlet Hastanesi Yönetimi ve çalışanlarının ihtiyaç fazlası kıyafetlerini hijyenik ve ütülü bir şekilde getirip dağıtmasıyla başlayan Gönül Mağazası Projesi çığ gibi büyüdü. Hastane Yönetimimizin Kale Kaymakamlığı’ndan da destek almasıyla birlikte hastaneye gelen yardımlar çoğaldı. Son olarak bir giyim firmasından 180 koli ücretsiz kıyafet yardımı aldık. Özellikle soğuk havaların baş gösterdiği bu günlerde ihtiyaç sahiplerine ceket, mont, kazak, kaban gibi kıyafetlerin dağıtımını yapıyoruz. Kale merkez ve etrafındaki köylerde yaşayan ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız ve buralardaki okullarda okuyan öğrencilerimize şifa dağıtmanın yanında giyim ihtiyaçlarını da karşılamanın haklı mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı