REKLAMI GEÇ

Kale İnceğiz Kanyonu öğrencileri ağırladı

Kale İnceğiz Kanyonu öğrencileri ağırladı

Pamukkale Üniversitesi Kale Meslek Yüksekokulu öğrencileri, her geçen gün adı daha fazla duyulmaya başlayan İnceğiz Kanyonu’nu gezdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 5 Kasım 2018 Pazartesi, 16:10

Kale’de doğal güzellikleriyle büyüleyen İnceyiz Kanyonu popiliretisini artırıyor. Kanyonun son misafirleri Pamukkale Üniversitesi Meslek Yüksekokulu öğrencileri oldu. Kale Belediyesi ile Kale Esnaf Odası’nın birlikte yaptıkları bir organizasyonla, öğrenciler İnceğiz Kanyonu’nu adım adım gezdi. Belediye Tesisleri’nde piknik yapan öğrenciler, davul zurna eşliğinde halay çekip eğlendi.

İnceğiz Kanyonu’nu tanıtma anlamında Güney Ege Kalkınma Ajansı’na proje sunduklarını söyleyen Kale Belediye Başkanı Mehmet Salih Sağınç, “Doğanın Güney Ege’ye Mirası İnceğiz Kanyonu Projesi kapsamında çalışmalarımız sürüyor. Burada yöresel ürün satış merkezi, Restoran, gelen misafirlerin piknik yapması için 10 kamelya ve konaklama amaçlı 5 bungalov evimiz var. Önümüzdeki yaz sezonunda burayı işletmeye almayı düşünüyoruz. Bugün de Pamukkale Üniversitesi Kale Meslek Yüksekokulu öğrencilerimize bu manzarayı göstermek ve tanıtmak için buraya geldik. Güzel havada piknik yapma imkanı bulduk” şeklinde konuştu.

PAÜ Kale MYO Müdürü Prof. Dr. Ersan Öz ise, sınavlar öncesi öğrencilerin hem stres atması hem de Kale civarındaki doğal güzellikleri yakından görmeleri için bu tür gezilerin planlanmasının çok faydalı olduğunu ifade ederek, “Hem öğrenci kardeşlerimizin hoşuna gidiyor hem onlara sahip çıkılması aidiyet duygularını artırıyor. Kale Belediyesi ve Kale Esnaf Odasının vermiş olduğu destekten dolayı kendilerine teşekkür ediyorum. Bu tür faaliyetlerimiz planlı şekilde devam edecek” diye konuştu.

Kale Esnaf Odası Başkanı İlyas Barçın da, esnaf olarak üniversite öğrencilerine destek verdiklerini dile getirerek, şunları kaydetti:
“İnceğiz Kanyonumuzu, Kale’mizin güzelliklerini dışarıdaki insanlara tanıtmak istiyoruz. Bu güzellikleri gittikleri her yerde anlatmalarını istiyoruz. Biz esnaf olarak da buna destek veriyoruz. Kanyonumuz çok güzel, buraya sahip çıkmamız lazım.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı