REKLAMI GEÇ

Önce Kale ve kul hakkı

Önce Kale ve kul hakkı

Kale’nin Ak Partili Belediye Başkanı Erkan Hayla, hizmet üretirken önceliğin ‘kul hakkı’ olduğunu söylüyor ve “Kalelinin hakkını yedirmem” diyor.

Hüseyin Özgenç / DENİZLİHABER / 16 Haziran 2014 Pazartesi, 09:58

Kale Belediye Başkanı Erkan Hayla, ezici bir üstünlükle seçilen selefi MHP’li İsmail Yarımca’dan bayrağı devraldığında “Önce kale ve kul hakkı” diyerek göreve başladı. Ekonomik olarak güçlü, konum olarak hareketli Kale’nin geleceğe hazırlanması için çalışacağına söz veren Hayla, ‘halktan biri’ olması nedeniyle kendisine oy veren ya da vermeyen herkesin takdirini seçimden bu yana kazandı. Makam odasının kapısını sürekli açık tutan Hayla’nın olmazsa olmaz hassasiyeti ise kul hakkı…

HAK HASSASİYETİ
İlçesinde herkese eşit mesafede olduğunu söyleyen Hayla, günübirlik ve göz boyama projelerine asla prim vermeyeceğini de neredeyse herkese söylüyor. Altyapısı olmayan bir bölgeden asfalt ya da kilit taşı isteyenlere, isteği neden yapamayacağını uygun bir dille anlatıyor:
“Göz boyama kaygısında olan bir belediye başkanı olsam isteğinizi hemen yaparım. Ancak o bölgede henüz altyapı çalışması yapılmadı. Planlama yapıldıktan sonra önce altyapıyı uygulayacağız, sonra yolları iyileştireceğiz. Tekrar kazılacak bir yer için para harcayıp, kimsenin hakkını yedirtmem.”

‘HATADAN KAÇINIYORUZ’
Kale’de geçmişte bu tür göz boyama ve seçim yatırımlarının yapıldığını bildiklerini de söyleyen Hayla, “Bu tür faaliyetler yapıldı ama şimdi o bölgede inşaatlar başlayacak ve o yapılan yollar tek tek kazılacak. Bu milletin parasına, emeğine yazık değil mi?” diyor. Bu hassasiyetin hizmetin aksaması anlamına gelmediğini söyleyen Hayla, “Tabii ki bu hiçbir yerin yolunu yapmayacağımız anlamına gelmiyor. İhtiyaç olan yerlere elbette hizmetlerimizi götüreceğiz” diyor.

‘TÜYÜ BİTMEMİŞ YETİMİN
HAKKI KORUNACAK’
Modern ve yaşam kalitesi yüksek bir Kale için planlamalar yaptıklarını da belirten Hayla şöyle devam ediyor:
“Kale, konum itibariyle merkez bir ilçe… Sadece Denizli’den değil, Aydın ve Muğla’nın köylerinden gelen vatandaşlarımız da ihtiyaçlarını Kale’den karşılıyorlar. Doğası ve turizmiyle Kale’yi geleceğe taşımak için projeler üretiyoruz. Görev süremiz içinde seçim öncesinde söz verdiğimiz projelerin tamamını, hatta daha fazlasını yapacağız. Bazı projelere başladık bile… Bunları yaparken de tüyü bitmemiş yetimin hakkını koruyacağız. Halkımızın bundan hiç şüphesi olmasın.”

BÜYÜK KALE HEDEFİ
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ve Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ın Kale’ye ilgi ve desteklerinin büyük olduğunu, bunun da hizmet üretmek için önemli olduğunu kaydeden Başkan Hayla, “Biz de Türkiye’nin büyük hedefine, Büyük Kale hedefiyle katılıyoruz. Ülkemizin 2023 hedefine Kaleliler olarak destek veriyor ve bu hedefte biz de çalışıyoruz” diyor.

MUHTARLAR MEMNUN
Kale Belediye Başkanı Erkan Hayla’nın makam odası da hizmetin üretildiğinin resmi gibi… 2 beldenin mahalle olarak bağlandığı toplamda 26 mahallenin bulunduğu Kale’de muhtarlar da Hayla’dan oldukça memnun… Muhtarlar yıllardır çözüm için bekledikleri küçük sorunların Hayla’dan sonra bir iki gün gibi kısa sürede çözümlenmesinden ötürü mutluluklarını dile getiriyorlar.

Yorumlar

KALE SEVDALISI   -  Bağlantı 18 Haziran 2014, 20:15

iNSANLAR NANKÖR…

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı