REKLAMI GEÇ

KALEDAVAZ’IN MEŞHUR BAKLAVASINI YUNANİSTAN’A İHRAÇ EDECEK

KALEDAVAZ’IN MEŞHUR BAKLAVASINI YUNANİSTAN’A İHRAÇ EDECEK

Denizli’de dört şubesi ile 26 yıldır çalışmalarına devam eden Temizler Pide’nin 7 yıl önce ‘Davaz’ ismiyle patentini aldığı 40 katlı glikoz ve nişasta kullanılmadan yapılan baklavası Yunanistan’a ihraç edilecek.

/ DENİZLİHABER / 20 Ekim 2011 Perşembe, 16:16

Temizler Pide Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Alaattin Temiz, Türkiye Franchising Derneği tarafından 29 Eylül – 2 Ekim tarihleri arasında CNR Expo Center’ da düzenlenen 9. ‘Franchising ve Markalı Bayilik Fuarı’na pide menüsü ile Türkiye ve Ege Bölgesinden katılan tek firma olduklarını söyledi. Fuar alanında 20 metrelik stantta ‘Davaz’ baklavasını ve Kaledavaz’ın damak tatlarını ile yaptıkları 55 çeşit pideyi tanıttıklarını belirten Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Temiz, “Fuarda stantımız çok büyük ilgi gördü. Firmamıza gösterilen ilgiden gurur duyduk. Fuarda Yunanistanlı gıda devi New Business Firması yetkilileri Yiannapolus Evan ve Dina Dimitropulos ile özellikle meşhur baklavamızın yurt dışı distribütörlüğü ile ilgi görüşmeler yaptık. Önümüzdeki ay Yunanistan’dan bir ekip gelip imalathanemizi ve ürünlerimizi yerinde incelecek. Kale’nin meşhur baklavasının hamurunu elde açarak 40 kat olarak yapıyoruz. Her katına ceviz ve mısır yağı koyuyoruz. Meşhur baklavayı bakır sinilerde odun ateşinde pişiriyoruz. 10 kişilik ekiple haftada 600 kilogram ürettiğimiz baklavanın ünü ülkemiz dışına da çıkmış oldu. Bu geziden sonra Temizler Pide’nin ilk ihracat yapacağı ülke Yunanistan olacak. Denizli’den yaptığımız 40 katlı patentli baklavayı, firma Yunanistan’ın her yerinde satacak. Kaledavaz’ın meşhur damak tadına Yunanistanlıların hayran kalacağından eminim” diye konuştu.

Fuara katılan tek firma
Menüsündeki sadece pide konsepti ile uluslar arası fuarda stant açan Türkiye’nin ve Ege Bölgesinin tek firması olduklarını hatırlatan Alaattin Temiz, oluşturdukları iki farklı seçenekle her bütçeye göre franchising vereceklerini söyledi. Fuardaki yoğun ilgiden güç alarak 2012 yılında Temizler Pide olarak 12 bayi açmayı hedeflediklerini ifade eden Temiz, 2012’nin ilk çeyreğinde 10 bayi açılmasıyla ilgili anlaşmaları da yaptıklarını belirtti. Önümüzdeki yıl İzmir’e 2, Afyon, Bursa, Çorlu ve Isparta’ya 1, İstanbul’a 4 şube açarak Kaledavaz’ın damak zevkini ‘evde pide lezzeti’ sloganıyla Denizli’den tüm Türkiye’ye tattıracaklarını anlatan Temiz, “Planlı ve franchisör destekli bir franchise sistemi kurduk. Sistemimize dahil olan ilk 10 girişimciden giriş ücreti almıyoruz. Girişimcinin giriş parasını kendi restoranına harcamasını sağlıyoruz. Temizler olarak en önemli özelliğimiz hammaddeyi kendimiz tedarik etmemiz. Buda tüm Türkiye’deki şubelerde aynı lezzeti yakalamamızı sağlayacak. Franchising sistemimizle ilgilenenlerin web adresimiz ‘www.temizlerpide.com.tr’den başvuru yapmaları yeterli olacaktır” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı