REKLAMI GEÇ

Kale’de biber atılımı

Kale’de biber atılımı

Türkiye’nin üç tescilli biberinden biri olan Kale biberi için tanıtım atağı sürüyor. Hafta sonu festival düzenlenecek biber için, belediye tesislerinde Kale biberinden yapılan tatar yemeği, ilçeden geçenlere ikram edilecek.

Hüseyin Özgenç / DENİZLİHABER / 13 Ağustos 2014 Çarşamba, 15:24

Lezzetiyle Türkiye’nin önemli tarımsal ürünlerinden biri olan ve Şanlıurfa ile Kahramanmaraş biberlerinden sonra tescillenen Kale biberinin tanıtımı sürüyor. Özellikle kızartıldıktan sonra yoğurtla servis edilen biber tatarı yemeği, bölgeye has lezzetlerden biri olarak tüm Türkiye’ye tanıtılacak.

DAHA FAZLA TANINACAK
Biberin tanıtımı için her yıl düzenlenen, bu yıl 20’ncisi yapılacak olan Kale Biber Festivali ve Kaledavaz Yağlı Güreşleri için geri sayım başladı. 15 Ağustos Cuma günü başlayıp, pazar günü sona erecek festivalin tanıtımı Denizli’de düzenlenen basın toplantısı ile yapıldı. Kale Belediye Başkanı Erkan Hayla, Türkiye’nin önemli bir değeri olan Kale Biberi’nin yeterince tanıtılamadığını, gelecek yıllarda daha fazla tanınırlık sağlanacağını söyledi.

BİBER İÇİN ÖNEMLİ PROJELER
Geçen yıl 160 üreticinin 1.700 ton biber ürettiği, bu yıl 2 bin 500 ton dolayında rekoltenin beklendiğini söyleyen Hayla, “Biberle ilgili çok önemli projelerimiz var. Biz sadece biberin satışı değil, üretiminin de modern tarım uygulamalarıyla yapılmasını istiyoruz. Özellikle tohuma çok önem veriyoruz. İleriki yıllarda tohumundan, kurutulmuşuna, toz ve pul haline kadar biberin çeşitli ürünlerini piyasaya sürmek istiyoruz” dedi.

HERKESE BİBER TATARI
Kale Kaymakamı İhsan Ayrancı da festivalin, tanıtım için önemine vurgu yaptı. Belediyenin bu konudaki çalışmalarını desteklediklerini söyleyen Ayrancı, “İlçemiz, Muğla yol güzergahında olduğu içinözellikle yaz aylarında çok fazla yoğunluk oluyor. Belediyemizin yapacağı tesislerde biber için özel bölümler oluşturmayı ve Kale Biber Tatarını tatmadan kimsenin geçmemesini hedefliyoruz” dedi.

HAYDİ FESTİVALE
Bu yıl 20’ncisi düzenlenecek festival 15-17 Ağustos tarihleri arasında yapılacak. İlk gün konserlerin düzenleneceği festivalin ikinci gününde biber yarışması ve Haluk Levent konseri düzenlenecek. Pazar günü ise yağlı pehlivan güreşleri yapılacak. Kale Belediye Başkanı Erkan Hayla festivale tüm Denizlilileri davet etti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı