REKLAMI GEÇ

Kale’de ilginç köprü hikayesi

Kale’de ilginç köprü hikayesi

Ak Parti’den inhrac edilen Kale Belediye Başkanı Erkan Hayla’nın yaptığı Müslügüme Köprüsü açılıştan iki gün önce mühürlendi. Köprü daha önce de yapım sırasında çökmüştü.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 8 Aralık 2017 Cuma, 11:06

Denizli’nin Kale İlçesi’nde yeni yapılan köprü, açılışından iki gün önce mühürlendi. Kale Belediyesi, ilçe ile Muğla’nın Menteşe bölgesi ve Aydın’ın bazı köylerini bağlayan ve Akçay Havzası’na açılan bölgede Müslügüme Köprüsü’nü iki yıldan uzun süren bir çalışma sonrasında tamamladı.
Belediye Başkanı Erkan Hayla’nın seçim vaadleri arasında da yer alan köprünün 9 Aralık günü resmi açılışının yapılacağı duyuruldu. Fakat iddiaları göre Devlet Su İşleri açılıştan iki gün önce gelerek köprüyü mühürledi ve kullanımına izin vermedi.

GEÇEN YIL ÇÖKMÜŞTÜ
Akçay üzerine yapılan köprü Ocak ayında çökmüştü. Zemin etüdü iyi yapılmayan proje iki milyon liralık bütçesine rağmen sulara gömülmüştü. Akçay’ın taşıdığı alivyonların üzerine inşaa edildiği anlaşılan köprü için görkemli bir temel atma töreni gerçekleştirilmişti. Çökmenin ardından Muğla ve Denizli valilikleri teknik inceleme başlatmıştı

İSTİFA EDECEKKEN, PARTİDEN İHRAÇ EDİLMİŞTİ
İlçede Ak Parti’nin adayı olarak seçim kazanan Hayla, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Berna Öztürk’ün asaleten göreve atanması sonrasında bazı ilçe belediye başkanları ile bir toplantı yaptıktan sonra istifa edeceğini açıklamıştı. Hayla’dan önce davranan Ak Parti il teşkilatı disiplin soruşturması başlatarak belediye başkanını partiden ihrac etmişti. O tarihten itibaren Başkan Hayla bağımsız olarak hizmetlerini sürdürüyordu.

YORUMU KAMUOYUNA BIRAKIYORUM
Köprü inşaasının iki yıldan uzun sürdüğünü söyleyen Başkan Hayla; “Gece gündüz bu köprünün yapılı için çalıştık. İnşaat sırasında köpr ayaklarından biri hasar gördü. Sular altında kalması nedeniyle bir yıl suların çekilmesini bekledik. Daha sonra tamir ederek inşaata kaldığımız yerden devam edip tamamladık. İnşaat sırasında DSİ’den ekipler gelerek kontroller gerçekleştirdiler. O dönemde olumsuz bir durum ortada yoktu. Buna karşın açılışını yapacağımızı açıkladıktan sonra gelip köprünün izin alınmadan yapıldığını öne sürdüler. Müslügüme Köprüsü’nü mühürlediler. Gerekçe olarak DSİ’den izin almayışımızı öne sürdüler. Eğer böyle bir izin sorunu varsa neden ilk incelemeler sırasında bizlere bildirilmedi?” diye konuştu. Hayla, ‘Karar siyasi mi?’ sorumuza “Yorumu kamuoyuna bırakıyorum. Her şey ortada” diye yanıt verdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı