REKLAMI GEÇ

Kale’de okullar arası bilgi yarışması

Kale’de okullar arası bilgi yarışması

Kale İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından öğrencilerin bilgi ve kültür seviyelerini artırmak için okullar arası bilgi yarışması düzenlendi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 16 Ocak 2018 Salı, 13:54

DENİZLİ (AA)- Kale Halk Eğitim Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen 6. Sınıf Ortaokullar Arası Bilgi Yarışmasında öğrenciler, genel kültür ve yabancı dil sorularının cevaplamak için ter döktüler.

Etkinliğe, Kaymakam Murat Güneş, Belediye Başkanı Erkan Hayla ve diğer protokol üyeleri ile öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

Yarışmada Özlüce Ortaokulu 20 sorudan 17 tanesine doğru cevap vererek, ilçe birincisi oldu.

Kale Milli Eğitim Müdürü Nurettin Tıkım, yaptığı konuşmada, sosyal etkinlikler ve diğer ders faaliyetleri kapsamında, öğrencilerin ilgi ve yeteneklerine göre kendilerini geliştirmelerine yardımcı olduklarını belirtti.

Öğrencilerin her alanda başarısını artırmaya çalıştıklarını ifade eden Tıkım, şunları söyledi:”Bu yarışmalar her sınıf seviyesinde her hafta düzenlenmektedir. Yarışmacı öğrencilerimizi e-okul üzerinden yarışmadan iki gün önce kura usulü ile belirlemekteyiz. Yarışma soruları ders kitabındaki kazanımlardan oluşmaktadır. Sorular Ölçme Değerlendirme Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan soru örneklerinden yararlanılarak hazırlanmaktadır. Yarışmacı öğrencileri kura usulü ile belirlemedeki amacımız tüm öğrencilerimizi yarışmaya hazır tutuyoruz. Hedefimiz Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen Başarı İzleme Projesi çerçevesinde Başarı Bir Yolculuk projesinin bir paydaşı olmaktır. Nihai hedefimiz ise ilçemiz Kale’yi eğitim kalesi yapmaktır. Bundan önceki haftalarda 4., 5., 9. ve 10. sınıf yarışmalarını tamamlamıştık. Gelecek haftalarda 7., 8., 11. ve 12. sınıflar arası bilgi kültür yarışmaları düzenlenecek.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı