REKLAMI GEÇ

Kale’de soluk kesen ihale

Kale’de soluk kesen ihale

Denizli’nin Kale İlçesinde uzun süredir gündemi meşgul eden dükkanların ihalesi yapıldı. Belediyenin fiyatları çok yükselteceği söylentilerinin yayıldığı Kale’de beklenen olmadı, belediye 168 dükkanını ihale ile kiraya verdi, kira gelirini katladı.

Hüseyin Özgenç / DENİZLİHABER / 18 Eylül 2014 Perşembe, 19:35

Denizli’nin Kale İlçesinde son günlerde gündemi fazlaca meşgul eden dükkan ihalesi gerçekleşti. Belediyenin kendi yandaşlarına dükkanları vermek için ihale açtığı ya da kiraları aşırı yüksek tutacağı yönünde dedikoduların son günlerde sıklıkla dolaştığı Kale’de beklenen olmadı.

SON İHALE 25 YIL ÖNCEYDİ
Belediyeye ait düğün salonunda yapılan ihaleye 500’e yakın başvuru oldu. 168 dükkanın kiraya verileceği ihaleyi Belediye Başkanı Erkan Hayla yönetti. İhale katılımcılarının ve vatandaşların tamamının gözü önünde yapılan ihalede heyecan sık sık yükseldi. Her dükkana en az 3-4 başvurunun olduğu Kale’de, en son ihale 25 yıl önce yapılmıştı.

KALE BELEDİYESİ GAYRİMENKUL ZENGİNİ
Her yıl belirli miktarlarda artan ve kiraları 230-600 lira arasında olan dükkan kiraları, kiracısının şu anda ödediği kiradan ihaleye çıktı. Katılımcılar açık artırma yöntemiyle fiyatlarını söyledi. Bazı dükkanlar 2 kat, bazıları da 10 kat fazlaya kiracı buldu. Gayrimenkul zengini olan Kale Belediyesi’nin en önemli kalemlerinden olan kira geliri, son yapılan ihaleyle oldukça arttı.

ALTINIMIZIN AKIYLA
Hiç kesinti vermeden yaklaşık 9 saat boyunca ihaleyi yöneten Kale Belediye Başkanı Erkan Hayla, ihaleden önce bilinçli olarak dedikodu çıkarıldığını ve esnafın huzurunun kaçırıldığını söyledi. İddia edilenlerin aksine, şenlik havasında ihale yaptıklarını belirten Hayla, “İlçemiz gündemini yıllardır meşgul eden, herkesin olumsuz şeyler olmasını beklediği dükkan ihalelerimizi alnımızın akıyla ve Kalelilere yakışan şekilde bitirdik. Allah birliğimizi, dirliğimizi bozmasın diyorum” dedi.

ESNAF NE DİYOR?
Öte yandan kiraların artışını olumlu bulanlar da olumsuz bulanlar da oldu. İhaleye katılan Kalelilerden bazıları ilçede sadece hasat zamanlarında alışverişin arttığını, bu nedenle kiraların yüksek olduğunu söyledi. Bazı katılımcılar ise bazı dükkanlarda 45-50 yıldır aynı kiracının durduğunu fiyatların yeniden belirlenmesiyle ilçedeki iş kolu çeşitliliğinin artacağını savundu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı