REKLAMI GEÇ

Kale’de sünnet şöleni

Kale’de sünnet şöleni

Kale sünnet şöleninin dördüncüsü gerçekleştirildi. Organizasyon kapsamında 48 çocuğun sünnet işlemleri yapıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 14 Ağustos 2018 Salı, 10:26

Kale Devlet Hastanesi’nde her yıl geleneksel hale gelen sünnet şöleninin dördüncüsü Denizli İl Sağlık Müdürlüğü, Kale Kaymakamlığı ve Kale Belediyesi öncülüğünde gerçekleştirildi. Organizasyon kapsamında 48 çocuğun sünnet işlemleri yapıldı.

Törene Kale Kaymakamı Murat Güneş, Kale Belediye Başkanı Mehmet Salih Sağınç, Denizli İl Sağlık Müdür V. Op. Dr. İbrahim Emreoğlu, aileler ve vatandaşlar katıldı.

Denizli İl Sağlık Müdür V. Op. Dr. İbrahim Emreoğlu sünnet işlemlerinin hekim tarafından ameliyathane şartlarında yapılması gerektiğini belirtti ve şöyle devam etti: “Özellikle Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği döneminde başlattığımız sünnet organizasyonlarımızla, küçük ilçelerimizdeki çocuklarımızın merkez hastanelere gitmeden sünnet işlemlerini gerçekleştiriyoruz. Kale’de bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilen sünnet şöleniyle 48 çocuğumuz sünnet olacak” dedi.

Kale Belediye Başkanı Mehmet Salih Sağınç da; “İmkânı olmayan ailelerimize ve çocuklarına böyle bir organizasyon yapılması takdiri hak ediyor. Toplu sünnet şölenin hepimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Kale Kaymakamı Murat Güneş de sünnet organizasyonunda emeği geçen başta Kale Devlet Hastanesi olmak üzere herkese çok teşekkür ederken; “Bizim kültürümüzde sünnet olmak, askere gitmek, düğün yapmak çok önemli bir yere sahiptir. Ben sünnet olan çocuklarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum, ailelerimize de çocuklarınızın mürvetlerini görmelerini temenni ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından şölen halk oyunları ve semazen gösterisiyle devam etti. Daha sonra sünnet çocukları için dua okundu.

Tören protokolün sünnet olan çocukları serviste ziyaret ederek çeşitli hediyeler vermesiyle son buldu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı