REKLAMI GEÇ

Kale’nin madenini değil, turizmini tercih ettiler  

Kale’nin madenini değil, turizmini tercih ettiler   

Pamukkale Üniversitesi Kale Meslek Yüksekokulu’ndaki bölümler ve öğrencilerin tercihleri şaşırtıyor. Çünkü,ilçenin çevresinde onlarca krom madeni ocağı bulunuyor ve maden bölümünde sadece 10 öğrenci var. Diğer yandan bir otel bulunmasına karşın, turizm bölümünde ise boş kontenjan yok.  

Hüseyin Özgenç / DENİZLİHABER / 5 Haziran 2014 Perşembe, 10:18

Kale’de açılması için uzun uğraşlar verilen, belediyenin tahsis ettiği bir binada eğitime başlayan Pamukkale Üniversitesi’ne bağlı Kale Meslek Yüksekokulu’ndaki öğrencilerin bölüm tercihleri şaşırtıyor.

5 BÖLÜM BULUNUYOR
Kale’nin sosyal ve ekonomik yaşamına önemli ölçüde katkı koyan yüksekokulda çocuk gelişimi, işletme yönetimi, maden teknolojisi, turizm ve seyahat hizmetleri ile muhasebe ve vergi uygulamaları bölümü bulunuyor. Bu branşlardanmaden teknolojisi ile turizm ve seyahat hizmetleri bölümleri öğrenci tercihleriyle dikkat çekiyor.

10 ÖĞRENCİ MADENDE OKUYOR
Kale ve Beyağaç bölgesinde çok sayıda krom madeni bulunması, okuldaki maden teknolojisi bölümünün önemini artırıyor. Madenlere ara eleman yetiştiren iki yıllık program.Kale bölgesindeki madenler düşünülerek açıldı. Ancak öğrencilerden beklenen ilgiyi görmedi. Maden yataklarının aranması, projelendirilmesi ve işletilmesi ile çıkarılan madenin zenginleştirilmesinin öğretildiği bölümde,sadece 10 öğrenci eğitim alıyor.

TURİZM BÖLÜMÜ FUL DOLU
Maden bölümü kadar turizm ve seyahat hizmetleri bölümü de oldukça dikkat çekici. Bir tane 3 yıldız otel dışında hiçbir turizm tesisinin bulunmadığı Kale’de,öğrencilerin bu bölüme ilgisi hayli yoğun. 50 kontenjanı bulunan bölümde hiç boş kontenjan yok.

GARİPLİK VAR…
Okulda açılan bu bölümler ve öğrencilerin tercihleri dikkat çekerken Pamukkale Üniversitesi Kale Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof.Dr. Osman Nuri Ağdağ, üniversitelerin görevinin kaliteli eğitimle öğrencileri hayata hazır mezun etmek olduğunu söyledi. Kale’de turizmle ilgili bir bölüm olmasının ilginç olmadığını söyleyen Prof. Ağdağ, “Hemen yanımızda Tabea Antik Kenti, az ilerimizde Pamukkale ve Afrodisias var. Turizm bölgesi Muğla’nın bitişiğindeyiz. Bu nedenle burada turizm eğitimi verilmesi garip değil. Bence asıl garip olan bölgede çok sayıda maden varken, öğrencilerin bu bölümü tercih etmemesidir” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı