REKLAMI GEÇ

1 Mayıs hazırlıkları tamamlandı

1 Mayıs hazırlıkları tamamlandı

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü hazırlıkları tamamlandı. 1 Mayıs Tertip Komitesi adına açıklama yapan KESK Dönem Sözcüsü Mehmet Dede, 1 Mayıs’ı Delikliçınar Meydanı’nda kutlamak istediklerini, ancak siyasi partilere açılan alanın emekçilere yasaklandığını söyledi. Dede, “Bu çifte standarttır. Siyasilere açılan yer halka kapatılamaz” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 28 Nisan 2016 Perşembe, 15:26

1 Mayıs Tertip Komitesi, Gazeteciler Cemiyeti’nde basın toplantısı düzenledi, tepkilerini ve hazırlıkları paylaştı. Açıklamayı komite adına KESK Dönem Sözcüsü Mehmet Dede yaptı.

denizli-1-mayıs-tertip-mometesi-1

Çalışma ve yaşam şartlarının giderek ağırlaştığını, iş güvencelerine göz dikildiğini ve kıdem tazminatlarının kaldırılmak istendiğini anlatan Dede, istihdam bürolarıyla öda modern kölelik koşullarının dayatıldığını öne sürdü.

Dede, “Tüm bu olumsuzluklar içinde 1 Mayıs’a giriyoruz. Bizim ekmeğimiz her geçen gün küçülüp, haklarımız ve özgürlüklerimiz sınırlarınken, bir avuç kapitalistten, rantiyeciden ve asalaktan oluşan mutlu azınlığın serveti büyüyor. Onların hayali gerçekleştikçe biz kaybediyoruz” dedi.

Demokrasinin, adaletin, barışın, kardeşliğin, toplumsal cinsiyet eşitliğinin olmadığı bir ülkede emeğin haklarından söz etmemin mümkün olmadığını her gün yaşayarak öğrendiklerini dile getiren Dede, taleplerini de sıraladı.

Dede, “Grevli toplu sözleşme hakkımızın idari işlemlerle ortadan kaldırılmasına, açlık sınırına yakın maaş dayatmasına, ücret ve sosyal haklardaki adaletsizliğe, mezarda emekliliğe mahkum edilmeye, artan vergiler ile maaşların elimize geçmeden erimesine, soruşturma , sürgün, rotasyon ve mobbing ile çalışanların itibarsızlaştırılmasına tahammülümüz kalmadı” dedi.

KUTLAMALARI DELİKLİÇINAR MEYDANI’NDA YAPMAK İSTİYORUZ
1 Mayıs ile ilgili hazırlıkların tamamlandığını belirten Dede, 1 Mayıs’ta saat 13.00’de Delikliçınar Meydanı’nda toplanılacağını, önce Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, ardından da Tokat Caddesi’ne yürünerek, burada miting gerçekleştirileceğini söyledi.

İstanbul’da Taksim talepleri gibi Denizli’de de Delikliçınar Meydanı’nda kutlama yapmak istediklerini ifade eden Mehmet Dede, “Siyasi partilere, Başbakan’a, Cumhurbaşkanı’na açılan bu alan, ne yazık ki emekçilere kapalı. Bir çok kesime açık olan yerin halka kapatılmasına anlam vermek mümkün değil. Bu çifte standarttır. Ya herkese açıktır, ya da kapalı. Bize iki bölge gösterip, ‘birini seçin’ demek dayatmadır” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
25 Nisan 2024 Perşembe 17 29Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 14 28Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 15 31Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 18 32Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 18 31Parçalı Bulutlu