REKLAMI GEÇ

1 milyarlık miras paylaşıldı

1 milyarlık miras paylaşıldı

Büyükşehir ile birlikte kapanan İl Özel İdaresi ve 68 belde belediyesinin taşınır taşınmaz 1 milyar lirayı bulan mal varlığı ile 2 bin personel dağıtıldı. Devir Tasfiye ve Paylaştırma Komisyonu başta büyükşehir olmak üzere kurulan Pamukkale, Merkezefendi ile diğer ilçe belediyelerine ve Denizli Su Kanal İdaresi (DESKİ)’ne hem personel hem de mal varlığını paylaştırdı. 1300 memur ve 700 işçi personel ise belde de görevliyse ilçeye, merkezde görevli ise merkezde kurulan kurumlara dağıtıldı.

/ DENİZLİHABER / 2 Nisan 2014 Çarşamba, 16:58

Denizli’de artık yeni bir dönem başladı. Yerel seçimlerle birlikte Büyükşehir Belediyesi ile Pamukkale ve Merkezefendi ilçeleri vücut buldu. Bunun yanında 68 belde belediyesi kapanırken Denizli Su Kanal İdaresi (DESKİ) ve Yatırım İzleme Daire Başkanlığı kuruldu. Seçimler öncesi kapanan kurumlar, yeni oluşacak kurumlarla alakalı hummalı bir koordinasyon ve planlama çalışması yapıldı.

Kapanan Özel İdare ve 68 ilçe belediyesinin taşınır taşınmaz bina, arsa, yüzlerce adet araç, iş makinesi ile 700 işçi ve 1300 memur statüsündeki personeli Devir Tavsiye ve Paylaştırma Komisyonu tarafından büyük bir titizlikle yeni oluşan büyükşehir, DESKİ ve ilçe belediyelerine dağıtıldı.

Büyük bir araç parkına sahip, taşınır, taşınmaz mülk zengini İl Özel İdaresi’nin toplam değerinin ise 600 milyon lira olduğu tahmin ediliyor. Belde belediyelerin de bir o kadar araç ve taşınır taşınmaz mal varlığı olduğu öngörülüyor.

Komisyon beldelerin taşınır taşınmaz mal varlıklarını ilçelere aktardı. Beldelerdeki görevli personelde ilçelere görevlendirildi. İl Özel İdaresi’nin personeli ve taşınır taşınmaz mal varlığı ise yeni kurulan Büyükşehir Pamukkale, Merkezefendi belediyelerine ve DESKİ’ye paylaştırıldı.

Toplam 40 personel ise Yatırım İzleme Daire Başkanlığı’na görevlendirildi.
İl Özel İdaresi’nin ve kapanan belde belediyelerin bina, arsa, araç gibi taşını taşınmaz mal varlıklarının toplamının ise 1 milyar lira olduğu tahmin ediliyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
25 Nisan 2024 Perşembe 17 29Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 14 28Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 15 31Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 18 32Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 18 31Parçalı Bulutlu