REKLAMI GEÇ

16 üyeli yüksek kurulda 2 Denizlili üye

16 üyeli yüksek kurulda 2 Denizlili üye

Korunması gerekli taşınmaz kültür ve tabiat varlıklarıyla ilgili son sözü söyleyen Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Yüksek Kurulu’nda görev alan 16 üyeden ikisi Denizli’den.

Engin Ünal / DENİZLİHABER / 21 Ekim 2014 Salı, 09:25

Sınırları içinde 20’ye yakın ören yeriyle dikkati çeken Denizli, bu özelliğinin karşılığını Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Yüksek Kurulu’nda iki üyle temsil edilerek alıyor. Kurulda, Prof. Dr. Celal Şimşek arkeoloji temsilcisi, Prof. Dr. Kadir Pektaş ise sanat tarihi temsilcisi olarak görev yapıyor.

Kurul üyesi Prof. Dr. Şimşek, Pamukkale Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Başkanlığı’nın yanı sıra, 12 yıldır süren Laodikya kazılarına da başkanlık ediyor. Şimşek’in bir başka görevi de Aydın Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu Başkanlığı.

Kurulaki ikinci Denizlili olan Prof. Dr. Kadir Pektaş da, bir süre Pamukkale Üniversitesi’nde çalıştı. Halen İstanbul’daki Medeniyet Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekanı olan Pektaş, İlbade Mezarlığı restorasyonu ile Muğla’nın Milas ilçesindeki Beçin Kalesi kazılarına başkanlık etti. Bitlis’de da tarihi yapılarla ilgili yüzey araştırmasına katıldı.

Kültür ve tabiat varlılarıyla ilgili karar veren en yetkili merci olan kurul; bakanlık müsteşarı,Başbakanlık Müsteşar Yardımcısı, bakanlığın ilgili müsteşar yardımcısı,Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü,Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürü,Bayındırlık ve İskân Bakanlığı’nın ilgili genel müdürü veya yardımcısı,Orman Genel Müdürü veya yardımcısı,Vakıflar Genel Müdürü veya yardımcısı,Maden İşleri Genel Müdürü veya yardımcısı,Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü, koruma bölge kurulu başkanlarından bakanlıkça seçilen altı üyeolmak üzere 16 üyeden oluşuyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
16 Nisan 2024 Salı 14 31Az Bulutlu
17 Nisan 2024 Çarşamba 12 29Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
18 Nisan 2024 Perşembe 12 29Parçalı Bulutlu
19 Nisan 2024 Cuma 10 28Parçalı Bulutlu
20 Nisan 2024 Cumartesi 12 28Gökgürültülü Sağanak Yağışlı