REKLAMI GEÇ

24 Temmuz Basın Bayramı kutlu olsun

24 Temmuz Basın Bayramı kutlu olsun

Türk Basını, sansürün kaldırılışının 108.yıldönümü kutluyor. Her yıl 24 Temmuz tarihinde kutlanan Basın Bayramı ile ilgili Denizli protokolü yayınladığı mesajında, basının demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından biri olduğu vurgulandı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 24 Temmuz 2016 Pazar, 10:48

Gazetelere uygulanan sansürün kaldırılışının 108.yıldönümü olan 24 Temmuz, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, tarafından “basın günü” olarak kabul edildi. Her yıl 24 Temmuz tarihinde kutlanan Basın Bayramı ile ilgili Denizli protokolü yayınladığı mesajında şunları belirttiler.

ZEYBEKCİ: KALEM KILIÇTAN KESTİNDİR
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, 24 Temmuz Basın Bayramı nedeniyle mesaj yayınladı. Bakan Zeybekci, “Basınımız kalemin kılıçtan kestin olduğunu tüm dünyaya bir kez daha gösterdi” dedi.
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, “İnsanımızın büyük bir badire atlattığı, ülkemiz, devletimiz ve milletimizin milli iradesi ile derdi olanların, gözü dönmüş caniler gibi masumlara saldırdığı 15 Temmuz gecesi bir kez daha gördük ki, vatanına bağlı özgür basın mensupları ve kuruluşları demokrasinin teminatıdır. Demokrasiyi canını vererek, kanını dökerek zor kazanmış bir milletin gözü, kulağı ve sesi niteliğindeki Türk basını, darbecilere karşı duruşu, olan biteni an be an tüm çıplaklığı ile yansıtması ve ‘Demokrasiye sahip çıkın. Darbeye karşı durun!’ çağrısında bulunarak sorumluluk almasıyla, kalemin kılıçtan keskin olduğunu tüm dünyaya bir kez daha gösterdi. Gerek şahsımın gerek ise mensubu bulunduğum AK Parti hükümetlerinin, çalışma koşullarının iyileştirilmesinden modern teçhizat ve donanıma kavuşmasına kadar bir çok konuda destek olmak için her fırsatta tüm imkanını seferber ettiği basın mensuplarını, halkımızın emaneti olarak görüyoruz. Yaptıkları işe halel gelmemesi için de özen gösteriyoruz. Gazetecilerin Basın Bayramı’nı kutlarken, toplumsal adaleti gözetmekle görevli kutsal bir kamu görevini mesai mevhumu olmadan yerine getiren kendileri gibi vefakar bir yaşam süren sevdiklerine de şükranlarımı sunuyor, birlikte geçirecekleri güzel günler diliyorum”dedi.

BASIN DEMOKRATİK HAYATIN VAZGEÇİLMEZİDİR
Vali Ahmet Altıparmak, 24 Temmuz 1908 tarihinde İkinci Meşrutiyetin ilanıyla birlikte Türk basınında sansürün kaldırılması nedeniyle, her yıl 24 Temmuz günü “Basın Bayramı” olarak kutlandığını belirterek, “Gelişmiş demokrasilerdeki en önemli özgürlüklerden birisi de ifade ve haber alma özgürlüğüdür. Bu bakımdan sansürün kaldırılması ve ifade hürriyetinin sağlanması, basın tarihimizin hiç kuşkusuz en önemli dönüm noktalarından birini teşkil etmiştir. Modern ve demokratik hayatın vazgeçilmez temel unsurlarından biri olan basın; meslek ilkeleri ve kişilik haklarına saygı çerçevesinde iletişim teknolojisinin de sunduğu imkânlardan yararlanarak tarafsız, doğru ve hızlı bir haber akışı ile yaşadığımız bölge ve tüm dünyadaki gelişmeler hakkında halkın haber alma ve bilgi edinme hakkını sağlamaktadır. Diğer anlamda vatandaş ile devlet arasında hızlı ve etkili bir iletişimin sağlanmasıyla vatandaş ile kamu kurumları arasında da bir köprü görevi ifa etmektedir. Bu duygu ve düşüncelerle basında sansürün kaldırılışının 108. yıldönümünde, ilimizde faaliyet gösteren yazılı, sözlü ve görsel basının değerli çalışanlarının “24 Temmuz Basın Bayramı”nı kutlar, kendilerine sağlık, başarı ve esenlikler dilerim” dedi.

DEMOKRASİNİN VAZGEÇİLMEZİ
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Türk basınında sansürün kaldırılmasının 108’inci yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımlayarak, basın çalışanlarının 24 Temmuz Basın Bayramı’nı kutladı.

Mesajında basının, iletişimin temel taşlarından ve demokrasinin işlemesini sağlayan en önemli kurumlarından biri olduğunu söyleyen Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, “Demokrasiyle yönetilen toplumlarda “Haberleşme Özgürlüğü” son derece önemlidir. Demokrasilerin vazgeçilmez unsurlarından olan basın, yazılı ve görsel kitle iletişim araçlarıyla her tür gelişmeleri topluma aktarır. Doğru, ilkeli ve tarafsız bir görev anlayışıyla kamuoyunu ülke ve dünya gerçekleriyle buluşturan basın, farklı görüşlerin seslendirilmesine de imkan sağlayarak toplumu düşünmeye, araştırmaya ve doğru sonuçlara ulaşmaya yönlendirmektedir” dedi.

FİLİZ: BASIN DEMOKRASİ TARİHİNDEKİ YERİNİ ALDI
Darbe girişimiyle ilgili yerel ve ulusal basının milli menfaatlere uygun yayınlarla demokrasi ve basın tarihinde yerini aldığını belirten AK Parti İl Başkanı Necip Filiz, Türk basınının 15 Temmuz darbe girişimine karşı başarılı bir sınav verdiğini söyledi.
Filiz, ” Basın sektöründe çalışan ve emek veren gazetecilerin gece gündüz demeden, yağmurda, çamurda, zaman zaman ise canını da tehlikeye atarak gerçekleştirdiği özverili çalışmaları sayesinde ülkemizde basın önemli bir konumda bulunuyor. Türk basını tarihin her döneminde milletin gözü, kulağı, sesi olmuştur. Ülke demokrasimizin gelişmesi, kültürel ve ekonomik gelişmişlikte arzu ettiğimiz seviyelere ulaşabilmemizde geçmişte olduğu gibi gelecekte de basının yeri ve önemi büyük olacaktır. Şehrimizde ve bölgemizde yaşanan olaylardan ve gelişmelerden haberdar olmamızı sağlayan, ilimizin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmesine ve kalkınmasına önemli katkılar sağlayan yerel basınımızın, özveri içerisinde yerine getirdikleri görevleri, darbe girişimine karşı gerçekleştirilen olayların anında duyurulması ve vatandaşlarımızı yönlendirmesi konusundaki duyarlılığı takdire şayandır.
Özellikle son olaylarda gerek yerel gerek ulusal basınımızın milli iradenin yanındaki kararlı duruşları milli menfaatlerimize uygun yayınlarla halkımızı doğru bilgilendirmeleri, demokrasi ve basın tarihimizde yerini almıştır.
Bu vesileyle kıymetli basın mensubu arkadaşlarıma bir kez daha teşekkür ediyor, onların 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum.”

HABER ALMA VE YAYMA ÖZGÜRLÜĞÜNÜN EN ETKİN ARACI
Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer ise mesajında, “Tüm basın çalışanlarımız, 15 Temmuz gecesi gerçekleşen darbe girişimini önlemede önemli bir rol üstlenmiştir. Darbe teşebbüsünün başından beri medya kuruluşlarımız bizleri ve halkımızı en doğru şekilde bilgilendirmişlerdir. Bu üstün gayretlerinden dolayı öncelikle kendilerine teşekkür ediyorum. Bu olayda medyanın, demokratik hayatımızın vazgeçilmez unsurlarından biri olan, haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracı olduğunu bir kez daha anlamış bulunuyoruz” ifadelerine yer verdi.
Denizli Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Müjdat KEÇECİ, 24 Temmuz Basında sansürün kaldırılmasının 108. yıldönümüne ilişkin bir mesaj yayımladı:

SANSÜRSÜZ ÖZGÜR BİR GELECEK DİLEDİ
Basında sansürün kaldırılmasının 108. yıldönümüne ilişkin bir mesaj yayımlayan Denizli Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Müjdat Keçeci, “Sansürün hiçbir türlüsünün olmadığı özgür bir gelecek diliyorum. Ülkemizde ve dünyada en zor şartlarda bile görevini hakkıyla yerine getirmeye çalışan, demokrasinin ayrılmaz parçası olan, halkın doğru haber alma hak ve özgürlüğünü sağlamak amacıyla emek veren tüm basın çalışanlarının basın bayramını kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi.

GARİP: TÜRK MİLLETİNİN TAKDİRİNİ KAZANDI
Milliyetçi Hareket Partisi Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Av. Yusuf Garip, Türk basınının 15 Temmuz’daki darbe girişimi sırasında sergilediği tavırla Türk Milletinin takdirini kazandığını söyledi.
MHP’li Garip, basında sansürün kaldırılışının 108. yıl dönümü ve Basın Bayramı nedeniyle yayınladığı mesajda, “Basının iletişimin temel taşlarından ve demokrasinin işlemesini sağlayan önemli unsurlardan biri olduğunu ifade etti. Garip, “Bireylerin hayatta olup biteni tüm çıplaklığıyla öğrenmesinde ve düşüncelerini ifade etmesinde en etkili araçtır basın. Gelişmiş demokrasilerdeki en önemli özgürlüklerden biri, ifade ve haber alma özgürlüğüdür. Demokratik hayatın vazgeçilmezi olan basının işlevini en iyi şekilde yerine getirilebilmesi için özgür olması gerekmektedir” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
16 Nisan 2024 Salı 14 31Az Bulutlu
17 Nisan 2024 Çarşamba 12 29Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
18 Nisan 2024 Perşembe 12 29Parçalı Bulutlu
19 Nisan 2024 Cuma 10 28Parçalı Bulutlu
20 Nisan 2024 Cumartesi 12 28Gökgürültülü Sağanak Yağışlı