REKLAMI GEÇ

5 firmaya “Çevreye Tesis Ödülü”

5 firmaya “Çevreye Tesis Ödülü”

Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen “Çevreci Tesis Ödülleri” kapsamında Denizli’den 5 tesis ödül aldı. AGE Dogalgaz, Menderes Tekstil, Atom Kablo, Denizli Çimento ve İlmor Kimya kürsüye çıkan firmalar oldu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 14 Kasım 2017 Salı, 11:51

Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği, çevreye ve insan sağlığına duyarlı tesisleri ödüllendirmeyi bu yıl da sürdürdü. “Herkes İçin Sağlık” temasıyla çalışan Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen Çevreci Tesis Ödül Töreni İstanbul’da gerçekleştirildi.

Denizli Büyükşehir Belediyesinin de üyesi olduğu Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği, birlik üyesi kentlerde faaliyet gösteren 5’i Denizli’den olmak üzere toplam 40 tesise ödül verdi.

Belirlenen kriterleri yerine getiren Denizlili firmalar şöyle: “AGE Denizli Doğalgaz Elektrik Üretim A.Ş. (Sarayköy Şubesi), Menderes Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş., Atom Kablo Sanayi ve Ticaret A.Ş., Denizli Çimento Sanayi Türk A.Ş. ve İlmor Kimya ve Tekstil Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti.”

ÖDÜL KRİTERLERİ
Denizli’den ödül alan tesislerin belirli kriterlere göre tespit edildiğini ifade eden Denizli Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Kapukıran, “Çevre izin ve lisans belgeleri geçerli olan, 2 yıl içinde çevre cezası almayan, büyükşehir ile illerde 1. sınıf, ilçelerde ise 2. ve 3. sınıf GSM ruhsatına sahip olan firmalar öne çıkarıldı. Ödül verilecek tesisler belirlenirken ‘ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi Belgesi’ olan firmaların çevreyle ilgili sosyal sorumluluk projeleri gerçekleştirmiş olmalarına dikkat edildi. Enerji kaynağı tercihini yenilebilir enerji kaynağı kullanan ve enerji verimliliği konusunda yatırım veya teknoloji değişikliğine giden ayrıca atık minimizasyonu ve geri dönüşüm/geri kazanım konusunda çalışmalar yapan tesisler öncelikli olarak değerlendirildi” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
19 Nisan 2024 Cuma 11 27Çok Bulutlu
20 Nisan 2024 Cumartesi 14 19
21 Nisan 2024 Pazar 10 26Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 11 27Çok Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 14 33Parçalı Bulutlu