REKLAMI GEÇ

80 yeni belediye otobüsü yapılan törenle hizmete alındı

80 yeni belediye otobüsü yapılan törenle hizmete alındı

Denizli Büyükşehir Belediyesi Otobüs İşletmesi Tesislerinin açılışı ile ulaşım filosuna kattığı Avrupa ödüllü 80 yeni otobüs törenle hizmete girdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 28 Ekim 2018 Pazar, 17:51

Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin bir süre önce tamamladığı Denizli Büyükşehir Belediyesi Otobüs İşletmesi Tesisleri’nin açılışı ile 80 yeni otobüsün hizmete girmesi nedeniyle tören düzenlendi. Denizli Büyükşehir Belediyesi Otobüs İşletmesi Tesisleri’nde düzenlenen törene, Denizli Valisi Hasan Karahan, AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, Denizli Milletvekili Şahin Tin ve Nilgün Ök, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, BMC Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Sancak, BMC Yönetim Kurulu Üyesi Yasin Öztürk, davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, açılış konuşmasında 5 yıl önce Büyükşehir statüsüne kavuşan Denizli’nin her yönüyle örnek bir şehir olduğunu söyledi. Başkan Osman Zolan, “Tüm büyükşehirlerde olduğu gibi Denizlimizde de ulaşımla ilgili ihtiyaçlar vardı. Biz son 3 yılda bütçemizin yüzde 70’e yakınını ulaşıma aktardık. Çünkü yapmış olduğunuz anketlerde, çalışmalarda ulaşımla ilgili sıkıntılar vardı. Bunu çözmek de bizlerin göreviydi. Büyükşehir olarak birçok köprülü kavşaklar yaptık, ulaşımın akışını hızlandırdık. Sıkışıklığı büyük ölçüde giderdik” dedi.

“Trafikte bugün daha rahat haldeyiz”

2004 yılında Denizli 134 bin araç olduğunu, bugün sayının 404 bin araca ulaştığını vurgulayan Başkan Osman Zolan, şöyle konuştu: “Araç sayısı 3 kat arttı ama sokaklar caddeler aynı. Kavşak düzenlemeleri, köprülü kavşaklar, yerli ve milli projemiz trafik yönetim sistemi ile trafikte yaşayan sorunları en aza indirmek için gayretlerimiz oldu. Bugün daha rahat haldeyiz. Yeni bulvarlar, yeni çevre yolları açarak Denizlimizin ulaşımını rahatlatmakla ilgili gayretlerimiz devam ediyor.”

Trafik sorunun en önemli çözüm yollarından birisinin de toplu taşıma olduğunu ifade eden Başkan Osman Zolan, “Özel araçları ihtiyaç olmaktan çıkarırsak şehrimizin trafik akışında bir mesafe alacağımızı biliyoruz. Bugüne kadar 150 otobüsümüzle hizmet verdik. Vatandaşlarımızdan yeni hat veya hattaki otobüs sayısını artırma ile ilgili talep geldi. Biz bu talebe göz yumup geçemezdik ve bugün 80 aracımız burada” diye konuştu.

Yerli ve milli

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, “Herşey yerli ve milli olacak” sözünü hatırlatan Başkan Osman Zolan, “Ben burada Ethem Sancak Bey’e teşekkür ediyorum. Biz de yerli ve milli olma noktasında tercihimizi bu şekilde yaptık. Otobüslerimiz yerli milli ama Avrupa’dan ödül alması bizlerin neleri başarabileceğini çok açık şekilde ortaya koyuyor” dedi. Denizli Büyükşehir Belediyesi Otobüs İşletmesi Tesislerinin daha önce Zahire Pazarı’nda olduğunu ancak ihtiyaçları tam karşılamadığını kaydeden Başkan Osman Zolan, “Bu alanı baştan aşağı yenileyerek otobüslerimizin bakım, onarım ve servisi noktasında bu tesisimizi inşa ettik. Burada örnek olabilecek bir tesisi de hizmete alıyoruz. Araçlarımız yeni, tesisimiz yeni” dedi.

Vatandaşlardan toplu taşımayı tercih etmelerini isteyen Başkan Osman Zolan, “Denizli’de akıllı trafik var. Telefonunuza ‘Otobüsüm nerede?’ diye sorduğunuzda otobüsümüzün nerede olduğunu görüyorsunuz. Durakta beklemeye son. Cumhurbaşkanımızın vermiş olduğu emanete sahip çıkarak Denizlimize gece gündüz hizmet ediyoruz. Yeni otobüslerimiz ve tesislerimiz Denizlimize hayırlı uğurlu olsun” dedi.

“Dünyanın en iyi otobüsü”

BMC Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Sancak, “Denizlili hemşerilerim” diyerek başladığı sözlerine şöyle devam etti: “Aslında ben Siirtliyim ama epey zamandır da Denizliliyim. Denizli’ye hizmet bugünle başlamadı benim için. Gençlik yıllarımda çok gelir giderdim” dedi. Acıpayam ilçesinde bulunan Atasancak Acıpayam Tarım İşletmesini dünya markası haline getirmelerini anlatan Sancak, “Denizli böylece tarımda bir marka daha kazandı. Dünyanın en kaliteli 3 çiftliğinden biri oldu” diye konuştu. Denizli’de olmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Sancak, “BMC otobüsleri bizim gururumuz, yüz akımız. Geçen yıl Brüksel’de yapılan dünyanın en büyük otobüs fuarında yüzde 100’ü Türk mühendislerimizin eseri olan bu otobüs dünya birinciliği kazandı. Dünyanın en iyi otobüsü” dedi. BMC’nin kuruluş hikayesini de anlatan Sancak, “Yerli ve milli bir savunma sanayimizin olması lazım, dedim. Sayın Cumhurbaşkanımıza burayı savunma sanayi şirketine dönüştüreceğimizi söyledim. Bu şirket bugün savunma sanayinde 70 ürün üretiyor. Ordunun gözbebeği ürünler. Kirpi bir dünya markası haline geldi. Ordunun ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz, onun yanında 13 ülkeye de ihracat yapıyoruz” dedi. Sancak, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Denizli’de bir dünya markası. Çok şükür şehir yönetiminde de Denizli önde gidiyor. Sayın Başkanım anlattı. Akıllı şehir kavramı Denizli’de başlamış. Bizim otobüslerimiz de akıllı şehir yönetimine çok uygun teknolojilerle donatılmıştır. Biz BMC olarak Denizli ve Ege halkının hizmetinde olcağız. Milletin hizmetinde olacağız” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
20 Nisan 2024 Cumartesi 13 18
21 Nisan 2024 Pazar 8 25Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 11 27Parçalı Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 15 34Parçalı Bulutlu
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Çok Bulutlu