REKLAMI GEÇ

870 yıllık zafer fotoğraflarla hayat buldu

870 yıllık zafer fotoğraflarla hayat buldu

Denizli Büyükşehir Belediyesi, 870 yıl önce Türklerin zaferi ile sonuçlanan Kazıkbeli Savaşı anma etkinlikleri kapsamında fotoğraf sergisi düzenledi. 100 eserin yer aldığı sergide “Kazıkbeli Savaşı ve Denizli’de Türk Kültür Tarihi Bulguları” görücüye çıktı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 6 Ekim 2018 Cumartesi, 13:47

Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin Acıpayam, Serinhisar, Tavas ve Çivril Belediyeleri ve Acıpayam Dernekleri Birliği ile ortaklaşa düzenlediği “Taştaki Türkler, Tarihin Sessiz Tanıkları ve Memleket’ten” ve “Kazıkbeli Savaşı ve Denizli’de Türk Kültür Tarihi Bulguları” adlı sergi Büyükşehir Belediyesi önünde açıldı.

100 eserin yer aldığı serginin açılışında konuşan Acıpayam Dernekleri Birliği Başkanı Prof. Dr. Turgut Tok, Denizli’ye gelen ilk oğuz boylarının kent açısından büyük önem arz ettiğini kaydederek, “1070-1206 yılları arasında bölgemiz Bizans ile dört defa el değiştirdi. Bölgemizde 2 tane haçlı savaşı yaşandı. Şükürler olsun son birkaç yıldır bu savaşları anmaya başladık” diye konuştu. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ise, geçmişi bilmenin çok önemli olduğunu söyledi.

“Köklerimizden güç alacağız ve geleceğe daha güçlü bakacağız”

Başkan Osman Zolan, “1206 yılında Denizli’nin Türk yurdu haline gelmesinden sonra bir daha düşman işgaline uğramamış olması ve kurtuluş günü olmaması büyük önem arz etmektir. Geçmişte verilmiş birçok zafer ve mücadeleler var. Bu mücadeleler içerisinde Kazıkbeli Savaşı da önemli bir yer tutuyor” dedi.

1148 yılındaki zaferin Anadolu’nun Türk yurdu olmasında büyük önemi olduğunu da ifade eden Başkan Zolan, “Geçmişimizden bugüne kadar ecdadımız, bu toprakları yurt etmek için canı pahasına her türlü fedakarlığı yapmış ve bugünlere gelmişiz. 1070’lerden bugüne kadar ve bugün de vatanımız için bedeller ödendiğini unutmadan topraklarımızın kıymetini bilmek gerekiyor. Çocuklarımıza, gençlerimize bu bilgileri aktarmak gerekiyor. Geçmişimizden, köklerimizden güç alacağız ve geleceğe daha güçlü bakacağız” diye konuştu.

Etkinlikler Pazar günü devam edecek

Öte yandan Kazıkbeli Savaşı anma etkinlikleri 7 Ekim Pazar günü de devam edecek. Saat 11:00’de başlayacak anma etkinlikleri Cankurtaran Milli Parkı Piknik Alanı’nda gerçekleştirilecek. Programı takip etmek isteyenler için ise Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) önünden 7 Ekim Pazar günü sabah saat 10.00’dan itibaren ücretsiz otobüsler hareket edecek.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
16 Nisan 2024 Salı 14 31Az Bulutlu
17 Nisan 2024 Çarşamba 12 29Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
18 Nisan 2024 Perşembe 12 29Parçalı Bulutlu
19 Nisan 2024 Cuma 10 28Parçalı Bulutlu
20 Nisan 2024 Cumartesi 12 28Gökgürültülü Sağanak Yağışlı