REKLAMI GEÇ

AB destekli örnek proje

AB destekli örnek proje

Denizli Köylerini Kalkındırma Derneği, Gümüşler Belediyesi ve Eğitim Gönülleri Derneği tarafından hazırlanan AB destekli “Bu çocuklar geleceğimizdir” projesi, kötü ve ağır şartlarda çalışan çocukları topluma kazandıracak.

/ DENİZLİHABER / 28 Şubat 2008 Perşembe, 01:00

Denizli Köylerini Kalkındırma Derneği (DENKÖYDER), Gümüşler Belediyesi ve Denizli Eğitim gönüllüleri Derneği (DEGDER) işbirliğiyle hazırlanan “Bu çocuklar geleceğimizdir” projesi hayata geçiyor.

Projeyle, kötü ve ağır şartlardaki çocuk işçiliğinin önlenerek, bu çocukların okul hayatlarının devamı sağlanacak. Proje, Denizli Valiliği, Halk Eğitim Müdürlüğü, Mesleki Eğitim Merkezi ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından da destekleniyor. Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin, projeyi tanıtmak için Denizli Gazeteciler Cemiyeti Basın Merkezi’nde düzenlenen basın toplantısında,projenin sokakta çalışan veya çalıştırılmak zorunda kalınan çocuklara ulaşılması bakımından çok önemli olduğunu belirterek, “Denizli bir sanayi kenti. Sürekli göç alıyor. Söz konusu çocuklarımıza ulaşılarak, onların eğitim hayatlarına dönmesi ve ailelerinin bilinçlenmesi sağlanacak” diye konuştu.

Bugün Türk Silahlı Kuvvetleri’nin terör örgütüne karşı operasyon yaptığını ifade eden Ertekin, “Sorunlu ailelerin çocuklarının kandırılarak, devletin kötü tanıtılmasının önüne geçilmesi bakımından “Bu çocuklar geleceğimizdir” projesi çok önemli” dedi.

Sosyal Hizmetler Müdürü Ahmet Altın da toplumun en riskli grubu ile ilgilendiklerini vurgulayarak, “Gençlik Merkezi’ni yeniden restore ettik. Burada yatılı ve gündüz hizmet vermekteyiz. Sokakta çalışan çocuklarımıza eğitim verilecek bir mekan hazırladık” dedi.

Eski DENKÖYDER Başkanı Mahmut Aydoğan ise çocuk işçiliğine karşı bilincin yerleştirilmesi için hazırlanan projenin 96 bin avro bütçesinin bulunduğunu, hedeflenen grubun 18 yaş altı ağır ve kötü biçimlerde çalışan ve çalışma hayatına zorlanan çocuklar olduğunu işaret etti. Ailelerin ve işletmelerin çocuk işçiliği konusunda bilinç düzeylerinin yükseltilmesini amaçladıklarını bildiren Aydoğan, “Kenar mahallelerde ve köylerde ikamet eden geliri ve eğitim düzeyi düşük ailelerin çocukları bilgilendirilecek, onların okul hayatlarının devamı sağlanacak. Bu çocuklarımız için başarıya yönelik okula destek kursları ve etkinlikler düzenlenecek” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
25 Nisan 2024 Perşembe 17 29Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 14 28Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 15 31Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 18 32Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 18 31Parçalı Bulutlu