REKLAMI GEÇ

Adres kaydınıza dikkat!

Adres kaydınıza dikkat!

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nde, adres bilgileri hatalı ya da hiç bulunmayanların çocuklarını okula göndermede, banka işlemlerinde ve kamu hizmetlerinden yararlanmada sorun yaşayabileceği bildirildi.

/ DENİZLİHABER / 30 Ocak 2008 Çarşamba, 01:00

Nüfus Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nde, adres bilgilerinde hata bulunan ya da hiç kaydı olmayanların, çocuklarını okula göndermede, banka işlemlerinde, elektrik, su ve telefon ödeme işlemleri ile kamu hizmetlerinden yararlanmada çeşitli sorunlar yaşayabileceği bildirildi. Genel Müdürlükten yapılan açıklamada, vatandaşların Nüfus ve Vatandaşlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün ‘www.nvi.gov.tr’ internet adresine girerek adres bilgilerini kontrol etmeleri istendi. Adres dağınıklığına son vermek için Nüfus Hizmetleri Kanunu gereğince Ulusal Adres Veri Tabanı oluşturulduğu ve bunun MERNİS veri tabanıyla eşleştirilip adres bilgilerinin güncel tutulmaya çalışıldığı ifade edilen açıklamada, şöyle denildi:

“Genel müdürlüğümüzün, ‘www.nvi.gov.tr’ internet adresine girerek adres bilgilerinizi kontrol ediniz. Kaydınız yok ya da eşleşen bilginiz hatalıysa, bundan böyle çocuğunuzu okula kaydettiremeyecek, banka işlemleri, elektrik, su, telefon abonelik işlemlerini ve kamu hizmetlerinden yararlanmada zorluklarla karşılaşabilirsiniz. Ayrıca bundan sonra yanlış adres beyanında bulunanlara, adres değişikliğini bildirmeyenlere ve sahte adres belgesi düzenleyenlere yasa gereği para cezaları uygulanacaktır.”

Açıklamada ayrıca, vatandaşların adres değişikliklerini ‘Adres Beyan Formu’yla nüfus müdürlüklerine, dış temsilciliklere ve adrese dayalı hizmet almak üzere müracaat edilen kurumlara (belediye, elektrik ve su idaresi…)en kısa sürede bildirmeleri gerektiğine dikkat çekildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Rüzgarlı
25 Nisan 2024 Perşembe 17 29Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 15 27Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 15 31Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 32Parçalı Bulutlu