REKLAMI GEÇ

Akşam vakti kedi kurtarma operasyonu

Akşam vakti kedi kurtarma operasyonu

Soğuktan korunmak için bir otomobilin altına sığınan kedi, akşam karanlığında uzun süren uğraşlar sonucunda kurtarıldı.

Büşra Kuru / DENİZLİHABER / 6 Aralık 2014 Cumartesi, 10:00

Soğuyan hava özellikle geceleri sokak hayvanlarını zorda bırakıyor. Soğuktan korunacak yer arayan sokak hayvanları bazen boş buldukları kapalı alanlara, bazen de park edilmiş araçların altlarına sığınıyor. Ancak, bu durum zaman zaman onları ölümle burun buruna getiriyor.

Bunun bir örneği Mimar Sinan Caddesi’nde yaşandı. Taksici Rasim Dedeoğlu, 20 T 0190 plakalı aracına yolcu aldıktan sonra hareket etti. Bir süre sonra taksideki müşteri, kedi sesi duyduğunu söyledi. Dedeoğlu, hemen aracı kenara çekerek park etti ve bir saat sürecek kedi kurtarma operasyonu da başladı.

Bir taraftan itfaiyeye haber verilirken, diğer taraftan orada bulunan veteriner Burak Çemrek ile birlikte bazı vatandaşlar harekete geçti. Kriko ile taksi kaldırılıp, alt kısmında sıkışan kedinin aranmasına başlandı. Bir süre sonra bu çalışmaya itfaiye ekipleri de katıldı. Bu çabalar sonuç verdi ve taksinin altındaki kedi sıkıştığı yerden kurtarıldı.

Sıkışma nedeniyle ayağında problem olduğu belirlenen kedi, Denizli Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Kliniği’ne götürüldü.

Bu arada, sürücülere araç altına kedi ve köpek gibi hayvanların girebileceği anımsatılarak, “bulundukları yerden çıkmaları için hareket etmeden önce kaputa birkaç kez vurun” uyarısında bulunuldu.

 

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
20 Nisan 2024 Cumartesi 13 18
21 Nisan 2024 Pazar 8 25Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 11 27Parçalı Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 15 34Parçalı Bulutlu
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Çok Bulutlu