REKLAMI GEÇ

Alpa’dan Eşenler’e doğa yürüyüşü

Alpa’dan Eşenler’e doğa yürüyüşü

Denizli’nin farklı noktalarına hafta sonlarında geziler düzenleyen Laodikya Gezi ve Doğa Yürüyüş Grubu, rotasını bu kez Eşenler’e çevirdi. Gezi grubu, Eşenler Göleti’nin çevresindeki doğal güzellikleri keşfe çıktı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 25 Aralık 2015 Cuma, 08:45

Laodikya Gezi ve Doğa Yürüyüş Grubu’nun etkinliği, araçla Tavas’ın Kozlar Mahallesine ulaşılmasıyla başladı. Burada yapılan sabah kahvaltısının ardından grup üyeleri, belirlenen rotada ilerlemek üzere Alpa Mahallesi’nden yürüyüşe başladı.

denizli-laodikia-zeki-akakca-gezi-fotograf-5

Keyifli geçen yürüyüşün ardından grup, öğle saatlerinde Eşenler Göleti’ne ulaştı. Çevredeki yeşil dokuyu doyasıya izleyen grup, göletin bulunduğu alana indiğinde burukluk yaşadı. Sonbaharın kurak geçmesi nedeniyle göletteki su hayli çekilmiş olması doğaseverleri üzdü.

denizli-laodikia-zeki-akakca-gezi-fotograf-4

Bol bol göletin fotoğraflarını çeken gezi grubu üyeleri, yürüyüşüne bir süre daha devam edip, öğle yemeği molasını Eşenler göleti’nin ikinci koyunda verdi. Bir süre dinlenen doğa yürüyüşçüleri, daha sonra sırasıyla Küçük Eşen Yaylası’na çıktı.

Etkinliğin bitişi noktası Beyağaç’ın Eşenler Mahallesi oldu. Çona mevkisine gelindiğinde yaklaşık 15 kilometrelik bir parkuru geçen grup, maden öğütme tesislerinde bekleyen araca binerek Denizli’ye döndü.

denizli-laodikia-zeki-akakca-gezi-fotograf-3

EŞENLER GÖLETİ VE ÇEVRESİYLE İLGİLİ BİLGİLER
Laodikya Gezi ve Doğa Yürüyüş Grubu’nun kurucusu Zeki Akakça, gezinin düzenlendiği Eşenler ve çevresiyle ilgili şu bilgileri verdi:

“Denizli’nin doğal güzelliği ve yaşam tarzı ile farklı yörelerinden olan Beyağaç Eşenler Göleti ile çevresi, yılın her döneminde ziyaret edilen yörelerimizdendir. Ormanlık bölgede bulunması ve doğasının henüz çok bozulmamış olması bölgeyi ilginç kılmaktadır. Özellikle bölgenin ‘Küçük Eşen’ olarak bilinen yaylası ile göletin bulunduğu ‘Büyük Eşen’, görsel güzelliği ve çobanların yaşamını yerinde izlemek için ayrıcalıklı yerlerdendir. Beyağaç’a 16 kilometre mesafede buluna Eşenler Göleti, amatör olta balıkçıları için de avlanma alanıdır. Ayrıca günübirlik gezilerin yanında çadırlı kamp içinde uygun olan yöre yaz kış ziyaret edilebilir.”

denizli-laodikia-zeki-akakca-gezi-fotograf-1

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
20 Nisan 2024 Cumartesi 13 18
21 Nisan 2024 Pazar 8 25Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 11 27Parçalı Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 15 34Parçalı Bulutlu
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Çok Bulutlu