REKLAMI GEÇ

Ankara katliamı 2. ayında

Ankara katliamı 2. ayında

Türkiye tarihindeki en kanlı terör saldırısı olarak kayıtlara geçen Ankara patlamasının üzerinden tam 60 gün geçti. Denizli Emek Barış Demokrasi Platformu üyeleri, patlamanın 2. ayında alana indi, Ankara katliamında ölenleri andı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 10 Aralık 2015 Perşembe, 18:59

Ankara’da “Emek, barış, demokrasi” mitinginin toplanma yeri olan Ankara Tren Garı önünde iki patlama meydan gelmiş ve 102 kişi hayatını kaybetmiş, çok sayıda vatandaş da yaralanmıştı. Türkiye tarihinin en kanlı patlaması olarak kayıtlara geçen Ankara katliamının 2. ayında Denizli Emek Barış Demokrasi Platformu üyeleri meydana indi.
Candoğan Parkı önünde toplanan platform üyeleri, sloganlar atarak Gazi Bulvar’ından Delikliçınar Meydanı’na yürüdü.

Grup adına açıklama yapan Hilmi Mıynat, “Emek, Barış ve Demokrasi güçlerinin çağrısıyla 10 Ekim’de Ankara’da düzenlenen barış mitinginde patlatılan bomba ile emekçilerin barış demokrasi ve özgürlük taleplerine saldırılmasının üzerinden 60 gün geçti. Türkiye’nin her yerinden gelerek savaş politikalarına karşı çıkmak ve barış talebini haykırmak isteyenlere tahammül edilememiş barışçıl eyleme katılanlar hedeflenmiştir” dedi.

Katliam sorumlusunun bir süredir ülkeyi kan gölüne çevirdiğini aktaran Mıynat, “Katliamın gerçekleştiği günlerde televizyonlarda sırıtarak bir güvenlik zafiyeti olmadığını söyleyenler, bugün hayatını kaybeden arkadaşlarımız, yoldaşlarımız için kan parası verileceğini söylüyorlar. Onların trilyonları bizim çocuklarımızın tırnağı etmez. Biz bir an önce otopsi raporlarını verilmesini ve davanın açılmasını talep ediyoruz. Adaleti ne kadar geciktirirseniz geciktirin bizim mücadelemiz devam edecek” diye konuştu.

denizli-ankara-patlama-2-ay-ic-1

Açıklamanın ardından bir süre daha slogan atan grup, daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
17 Nisan 2024 Çarşamba 13 29Çok Bulutlu
18 Nisan 2024 Perşembe 12 29Çok Bulutlu
19 Nisan 2024 Cuma 11 27Parçalı Bulutlu
20 Nisan 2024 Cumartesi 11 22Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
21 Nisan 2024 Pazar 8 26Parçalı Bulutlu