REKLAMI GEÇ

Askeri sahaya yeni yol açılacak

Askeri sahaya yeni yol açılacak

Askeri Saha Geçiş Yolu’nun uzandığı Başak Kavşağı’nda yaşanan trafik yoğunluğu Denizli Büyükşehir Belediyesi’ni alanda ikinci bir yol yapmaya itti. Başkan Zolan meclisten Milli Savunma Bakanlığı ile protokol yapmak için yetki aldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 22 Nisan 2018 Pazar, 10:16

Denizli Büyükşehir Belediyesi, Askeri Saha’ya ikinci bir neşter vurmaya hazırlanıyor. Ali Aygören’in belediye başkanlığı döneminde yapılan bir protokol ile Yenişehir bölgesini Çamlık ile doğrudan buluşturan Askeri Saha Geçiş Yolu projesinin ardından bölgeye ikinci kez neşter vurulacak.

Bir süredir bu konuda Milli Savunma Bakanlığı ile yezışmalar gerçekleştiren Denizli Büyükşehir Belediyesi, Başak Kavşağı’ndaki yoğunluğu azaltmak için Askeri Saha Yolu ile bağlantılı ikinci bir yol açma kararı aldı.

Askeri Saha Yolu’nun Yenişehir çıkışında yan tarafında kalan konut bloğunun bu yolu kullanmak istediğinde Başak Kavşağı’ndan giriş-çıkış yaptığını hatırlatan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, “Kavşak noktasında ciddi bir trafik sıkışıklığı yaşanıyor. Askeri Saha Geçiş Yolu’nda trafik seri şekilde akmasına rağmen devamındaki bu kavşakta bölgedeki konut yoğunluğunun neden olduğu bir trafik sıkışıklığı yaşanıyor. Özellikle trafiğin yoğun olduğu saatlerde bu yolu kullanan vatandaşlarımız ciddi zaman kayıpları ile karşılaşıyor. Konut bölgesinde yaşayan vatandaşlarımız da hem yollarını uzatıyor hem de trafiğe takılıyor. Bu alanda yaşanan trafik kazaları gibi olağanüstü durumlarda ise yol tek şeride düşüyor ve trafik son derece ağır işliyor. Buraya yeni bir yol yapmayı planlıyoruz” dedi.
Başak Kavşağı’nı trafik yükünden kurtarmak için üç şeritli bir yol planladıklarını belirten Zolan, yeni yolun konut bloğu ile askeri saha yolunu doğrudan birleştireceğini bu bölgede yaşayan vatandaşların Başak Kavşağı’nı kullanmak zorunda kalmayacaklarını kaydetti.

CEPHANELİK TAŞINACAK
Konuyu Büyükşehir Belediye Meclisi gündemine taşıyan Başkan Osman Zolan, Milli Savunma Bakanlığı ile protokol yapmak için yetki istedi. Bayındırlık Komisyonu’ndan gelen rapor olduğu gibi onanarak Başkan Zolan’a yetki verildi. Bir şeridi giriş olarak Askeri Saha Yolu’na bağlanacak yeni yol öncesinde Denizli Büyükşehir Belediyesi bu bölgedeki askeri tesisleri de taşıyacak. Bölge içindeki cephaneliğin yanı sıra diğer tesislerin Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından askeri alanın daha iç bölgelerini yeniden yapılmak suretiyle taşınmaları sağlanacak.

ANTALYA YOLUNA TÜNEL BAĞLANTISI
Meclis üyelerine bölgeye ilişkin düşüncelerini bir sunum eşliğinde gösteren Başkan Osman Zolan ilerideki düşüncelerinden birinin de İzmir – Antalya yolunu bir tünelle birleştirmek olduğunu söyledi. Kentin üst kısımlarında 1200 Evler’in arkasından ve Yenişehir’den devam eden bir çevre yolu yapıldığını söyleyen Zolan, “Bu yolu Pamukkale Üniversitesi’nin arkasından dağda bir tünel açarak Antalya yolu ile birleştirmek istiyoruz. Böylece İzmir – Antalya yönündeki trafik akışını bu yeni çevre yoluna bağlayarak kent trafiğine girmeden yolculuğu imkan kılmak düşüncesindeyiz. Tüm bu projelerimiz birbiriyle bağlantılı. Bu çalışmalar tamamlandığında bölgenin trafiği ciddi oranda rahatlayacaktır. Elbette bunlar bugünden düşünülmesi gereken ama süreç içinde gerçekleşecek projeler” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
19 Nisan 2024 Cuma 11 27Çok Bulutlu
20 Nisan 2024 Cumartesi 14 19
21 Nisan 2024 Pazar 10 26Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 11 27Çok Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 14 33Parçalı Bulutlu