REKLAMI GEÇ

Aydın – Denizli otoyol ihalesi yapıldı

Aydın – Denizli otoyol ihalesi yapıldı

Daha önce defalarca ertelenen Aydın – Denizli otoyol ihalesi gerçekleşti. İhaleye iki konsorsiyum teklif verdi. 154 kilometrelik otoyol yap-işlet-devret modeliyle inşa edilecek. İşte detaylar…

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 27 Kasım 2018 Salı, 23:15

Daha önce yatırım programına alınan fakat ihalesi defalarca ertelenen Aydın- Denizli otoyol ihalesi gerçekleşti. Karayolları Genel Müdürlüğü’nde gerçekleştirilen ihaleye iki konsorsiyum teklif verdi. İhaleye başkanlık eden Karayolları Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Tutaş projenin yap-işlet-devret modeliyle yapılacağını ve üç yıl içinde tamamlanacağını kaydetti.

Toplam 154 kilometre uzunluğundaki proje 19 köprülü kavşak, 33 köprü, 19 viyadük ve 5 hizmet tesisini kapsıyor. Yolun geçiş ücreti kilometre bazında 5 avro/sent olarak belirlenecek. Proje İzmir’den Alanya’ya uzanan dev otoyol ağının ikinci etabı olarak kayıtlarda geçiyor.

İzmir-Alanya kesintisiz ulaşımını sağlayacak otoyol İzmir-Aydın, Aydın-Denizli, Denizli-Burdur ve Burdur-Antalya etaplarından oluşuyor. Tüm ağın tamamlanması durumunda toplamda 580 kilometre uzunluğunda olan ve yaklaşık 6-7 saat süren ulaşım ağınının, projenin tamamlanmasından sonra 440 kilometreye düşeceği ve 3 ile 3,5 saatlik seyahatle tamamlanacağı kaydediliyor. Turizm ağı olarak da nitelendirilen büyük projenin ikinci etabı Pamukkale ve Efes gibi antik kentler arasındaki ulaşımı da kolaylaştıracak.

Ana amacı Ege Bölgesi’ndeki turizm, tarım ve ticaret bölgelerinde güvenli ve konforlu bir yolculuk sağlamak olan projeya ihale için 4’ü yerli toplam 13 firma ihale dökümanı satın alarak başvuru yaptı.

Karayoları Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Tutaş projeye teklif veren iki konsorsiyomun ayrıntılı incelemeye tabi tutulacağını, dökümanların ayrıntılı incelenmesi sonucu Görevlendirme Komisyonu kararı ile ihalenin resmiyet kazanacağını kaydetti.

İhaleye teklif veren konsorsiyumların Powerchina International Group Limited, Powerchina Road Bridge Group Co. Ltd., Özgün İnşaat Taah. San. ve Tic. Ltd. Şti. iş ortaklığı ile Bergiz İnşaat AŞ ve Arda Müh. San. ve Tic. AŞ iş ortaklığı olduğu açıklandı.

Yorumlar

Mehmet Tozlutepe   -  Bağlantı 27 Kasım 2018, 23:36

O fiyatlarla kimse o otoyolu kullanmaz.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
18 Nisan 2024 Perşembe 15 27Çok Bulutlu
19 Nisan 2024 Cuma 10 27Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
20 Nisan 2024 Cumartesi 12 19Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
21 Nisan 2024 Pazar 8 26Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 10 27Çok Bulutlu