REKLAMI GEÇ

Aydın-Denizli Otoyolu 21 Haziran’da ihaleye çıkıyor

Aydın-Denizli Otoyolu 21 Haziran’da ihaleye çıkıyor

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin geçtiğimiz cuma günü Ankara’da gerçekleştirilen “Denizli zirvesi”nde müjdesini verdiği Aydın-Denizli Otoyolu için Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan tarih verdi. Bakan Arslan, İzmir ile Antalya arasındaki seyahat süresini 7 saatten 3 saate düşürecek İzmir-Antalya Otoyol Projesi’nin ikinci etabını oluşturan Aydın-Denizli Otoyolu için 21 Haziran’da ihaleye çıkılacağını söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 20 Şubat 2018 Salı, 13:39

Denizli’nin uzun süredir beklediği otoyol için somut adımlar birbiri ardına atılıyor. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin Ankara’da gerçekleştirilen “Denizli Zirvesi”nde müjdesini verdiği Aydın-Denizli Otoyolu için Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan tarih verdi.

Bakan Arslan, İzmir-Antalya Otoyol Projesi’nin, birinci etabını oluşturan İzmir-Aydın arasındaki otoyolun daha önce hizmete açıldığını anımsattı.

Söz konusu projenin ikinci etabını oluşturan Aydın-Denizli kısmı için ÇED raporunun alındığını anlatan Arslan, güzergah hakkında bilgi verdi. Arslan, otoyolun mevcut Aydın Çevre Yolu otoyol ayrım kavşağından başlayarak Kuyucak ilçesinin güneyinden geçtiğini ve D320 devlet yolunun kuzeyinden devam ederek Denizli’ye ulaşacağını bildirdi.

TOPLAM UZUNLUĞU 440 KM
Arslan, İzmir-Aydın arasının 115 kilometre, Aydın-Denizli arasının 140 kilometre, Denizli-Burdur arasının 140 kilometre, Burdur-Antalya arasının bağlantı yolları dahil 45 kilometre olmak üzere otoyolun toplam uzunluğunun 440 kilometreyi bulduğuna işaret etti. Arslan, Aydın-Denizli arasının bağlantı yollarıyla 154 kilometreye ulaştığını ifade etti.

KAPALI TEKLİF ALMA USULÜ UYGULANACAK
Söz konusu projenin ikinci etabını oluşturan Aydın-Denizli Otoyolu ihalesi için yarın ilana çıkılacağını belirten Arslan, 7 Mart’ta ihale dökümanlarının satışa sunulacağını söyledi.

Arslan, yap-işlet-devret modeliyle yapılacak otoyolun ihalesinin, kapalı teklif alma usulü ile 21 Haziran’da gerçekleştirileceğini kaydetti.

Projenin üçüncü etabını oluşturan Denizli-Antalya Otoyolu için ise proje çalışmalarının sürdüğünü dile getiren Arslan, “Projenin üç etabının da tamamlanmasıyla iki il arasındaki seyahat süresi 3 saate düşecek” diye konuştu.

Yorumlar

horoz   -  Bağlantı 21 Şubat 2018, 00:25

sayın bakanımız zeybekçinin ilk belediye başkanlığa adaylığından beri her seçim öncesi konuşulan denizliye vaat edilen bi projeydi bu sefer inşallah yapılacak 2020 yada 2021 e falan aydın denizli arası bitmiş olur diye düşünüyorum

veli beyoğlu   -  Bağlantı 20 Şubat 2018, 15:03

denizlimiz içün çok deyerli bir yatırım. iş hacmini artıracak. ithalatı kolaylaştıracaktır. büyüklerimizden allah razı olsun.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
23 Nisan 2024 Salı 15 33Rüzgarlı
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Rüzgarlı
25 Nisan 2024 Perşembe 16 29Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 13 27Parçalı Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 15 30Parçalı Bulutlu