REKLAMI GEÇ

Aydın-Denizli Otoyolu ihalesi neden ertelendi?

Aydın-Denizli Otoyolu ihalesi neden ertelendi?

İhalesi bir türlü yapılamayan Aydın-Denizli Otoyolu’yla ilgili bir kez daha erteleme geldi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, alınan son erteleme nedenini özellikle demir fiyatlarındaki dalgalanma olduğunu söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 26 Eylül 2018 Çarşamba, 11:58

Uzun süredir gündemde olan, ancak bir türlü başlayamayan Aydın-Denizli Otoyolu ihalesinin bir kez daha ertelenmesi, eleştirileri de beraberinde getirdi.

Aydın ziyaretinde otoyol ihalesinin ertelenmesine ilişkin değerlendirmeler yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, bunun piyasalardaki belirsizlik olduğunu ifade etti.

Yolun yapılmasına ilişkin hükümette bir irade değişikliğinin bulunmadığını belirten Dağ, “Bu otoyol projesi, benim de vakıf olduğum, milletvekili arkadaşlarımızın da birebir takip ettiği ve bölgemiz için önemli bir proje. Aydın’dan Denizli’ye kadar ilçelerimizin içerisinden geçen trafiğin hayatı olumsuz etkilediğini hepimiz biliyoruz. Bu otobanın yapılması konusunda da bakanlığımızda hiçbir soru işareti yok. Sadece şu an için yaşamış olduğumuz ekonomik durumlardan dolayı, yapılan ihalelere katılımlar konusunda, özellikle de fiyatlandırmalar konusunda sıkıntılar yaşandığı için bazı sorunlar ortaya çıkabiliyor. Buranın yapılması konusunda hükümetimizde herhangi bir irade değişikliği söz konusu değildir. Demir fiyatları ve diğer fiyatlarda stabil olmayan süreçler yaşanıyor. Bu sadece Aydın-Denizli Otobanı’nda değil yeni yapılan TOKİ’nin ve bakanlıklarımızın ihalelerinde de fiyatlandırmalardan kaynaklı problemler yaşanabiliyor. Bunlar zaten geçici, şu an için piyasa iyice yerine oturmaya başladı” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
25 Nisan 2024 Perşembe 17 29Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 14 28Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 15 31Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 18 32Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 18 31Parçalı Bulutlu