REKLAMI GEÇ

Bağımsızlık ateşi 97 yıldır yanıyor

Bağımsızlık ateşi 97 yıldır yanıyor

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da bağımsızlık mücadelesini başlatmasının üzerinden 97 yıl geçti. Ata’nın gençlere bayram olarak armağan ettiği bağımsızlık meşalesinin yakıldığı 19 Mayıs, bir asra yakın süredir Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı olarak kutlanıyor. Denizli protokolü yayınladıkları mesajlarla 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutladı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 19 Mayıs 2016 Perşembe, 08:30

VALİ ŞÜKRÜ KOCATEPE: EMANETİ HEDEFE ULAŞTIRACAĞIZ
Vali Şükrü Kocatepe, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle yazılı mesaj yayınladı. Vali Kocatepe mesajında şu görüşlere yer verdi: “Anadolu’nun dört bir yandan işgal edildiği bir dönemde 97 yıl önce Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun’a çıkışı, Cumhuriyet tarihimizin başlangıcı olduğu gibi, milletimiz için ülkemiz için Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşuna doğru atılan ilk adımdır. 19 Mayıs 1919’da Samsun ufuklarında ateşlenen hürriyet ve istiklal meşalesi, milletimizin azim ve kararlılığı ile birleşti. Büyük Önder Atatürk ve kahraman silah arkadaşları liderliğinde, milletimizin yokluklar içerisinde topyekün katıldığı, azim ve kararlılıkla verilen çetin mücadele sonucunda kurulan Türkiye Cumhuriyeti, Atatürk tarafından geleceğimizin teminatı gençlerimize emanet edilmiştir. Bir bayrak yarışı gibi atalarımızın bu mücadeledeki azim ve kararlılığını yılmadan, usanmadan; bizim ellerimize emanet edilen bayrağı düşürmeden gösterilen hedefe ulaştırmak gençlerimizin görevidir.”

AK PARTİ MİLLETVEKİLİ ZEYBEKCİ’DEN ŞİİRLİ KUTLAMA
AK Parti Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci, Denizli gençlerine Necip Fazıl Kısakürek’in “Memedim” adlı şiiri ile seslendiği 19 Mayıs Mesajında, “Kemal Atatürk’ün örnek teşkil ettiğini düşündüğüm vecizlerinden biri şöyle: ‘Vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır!’ Atatürk’ü anmak isteyen Türk gençliği, işte bu sözü rehber edinmelidir. Bu bilinçle, ortak sevdamız vatanımızın yalnızca milletimizin değil ümmetimizin de umudu olduğunu hatırda tutarak, hep daha ileriye atılmalı” ifadelerine yer verdi.

“CUMHURİYETİMİZİN TEMELLERİ ATILMIŞTIR”
AK Parti Denizli Milletvekili Cahit Özkan, İstiklal Mücadelesi’nin büyük zaferle taçlandırıldığı, bağımsız Türkiye’nin, cumhuriyetin temellerinin 19 Mayıs 1919’da atıldığını vurguladığı mesajında, “19 Mayıs 1919’da canlanan milli ruh, bizlere ilham olmaya, yolumuzu aydınlatmaya devam etmektedir. Türkiye, kuruluş felsefesinden, hâkimiyet-i milliye ilkesinden, demokrasiden, milletinden aldığı güçle, kazanımlarını arttırmakta, birlik ve bütünlük içinde muasır medeniyet yolculuğunu sürdürmektedir” dedi.

“BAĞIMSIZLIĞIMIZ GENÇLERİMİZE EMANET”
AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, 19 Mayıs mesajında şunları söyledi: “Yeni Türkiye idealine kavuşmak için gün gençlerimizin günü! Atatürk’ün övgüyle bahsettiği gençlerimizin, ülkemizi muasır medeniyet seviyesine giden yolculuğunda daha da güçlü bir duruş sergileyerek adımlar atacağına yürekten inanıyorum. Gençlerimize güveniyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum.”

“CUMHURİYETİN YERİNE HİÇ BİR REJİMİ KABUL ETMİYORUZ”
CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlama mesajında, “Laik ve çağdaş Türkiye’nin genç kadrolarıyla gerçekleştirdiği devrimlerin ilk ateşinin yakıldığı o kararlı gün 19 Mayıs 1919, bugün rejim karşıtlığı ve Başkanlık hayalleri uğruna yok sayılmak isteniyor, bu boş hayalleri asla gerçekleştiremeyecekler. Cumhuriyeti hep birlikte nasıl kurup bugünlere getirdiysek, yine aynı kararlılık ile korumaya ve ilelebet yaşatmaya kararlıyız. Laik Cumhuriyetin yerine hiç bir rejimi kabul etmiyoruz ve etmeyeceğiz” dedi.

“BAĞIMSIZLIK IŞIĞI SÖNMEYECEK”
CHP Denizli milletvekili Melike Basmacı, Türk ulusunun onuru ile yaşayabilmesi için Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da yaktığı bağımsızlık ışığının sönmeyeceğini belirterek, “19 Mayıs 1919; Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde milli mücadelenin başlatıldığı, bir milletin uyanışının ve millet iradesine dayanan tam bağımsız bir devletin kurulmasının ilk adımının atıldığı gündür. 19 Mayıs 1919’da atılan o ilk adım, Ulusumuzun, kendi vatanında, özgür ve bağımsız olarak onuruyla yaşama kararlılığının tüm Dünya’ya haykırıldığı gündür” ifadesini kullandı.

“19 MAYIS TÜRK TARİHİNİN DÖNÜM NOKTASIDIR”
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı. Başkan Zolan, “19 Mayıs 1919, Türk tarihinin dönüm noktalarından bir tanesidir. 19 Mayıs, işgallerle boğuşan Türk milletine dayatılan manda ve himayenin reddedilerek, bağımsız ve özgür bir vatan uğruna başlatılan destansı mücadelenin ilk adımıdır. Yurdumuzun dört bir yanında şehirlerini savunarak bölgesel bir direniş gösteren Türk milleti, Mustafa Kemal Atatürk’ün Anadolu’ya ayak basmasıyla topyekün bir ülke savunmasına geçmiştir. Türk milleti, yedi düvele karşı verdiği varoluş savaşını birlik ve beraberlik şuuruyla kazanmıştır. Bu direnişte Denizlimiz de kendini ortaya koymuş, Müftü Ahmet Hulusi Efendi’nin 15 Mayıs 1919’daki fetvasıyla mücadeleye ilk katılan şehirlerden biri olmuştur”.

“LAİK CUMHURİYETİ SONSUZA DEK YAŞATACAĞIZ”
CHP Parti Meclisi Üyesi Gülizar Biçer Karaca, 19 Mayıs’ın işgale karşı direnişin, işbirlikçilere karşı ulusal duruşun, tüm dünyaya karşı başkaldırının, zafere olan inancın yıldönümü olduğunu belirterek, “İşte bu nedenle Mustafa Kemal Atatürk’ün doğum günüdür. Kutlu olsun. Ne yazık ki geçtiğimiz 97 yılda bu onurlu direniş ve başkaldırının sonucunda kurulan Türkiye Cumhuriyetinin kuruluş felsefesi olan Atatürk ilke ve devrimlerinin içi boşaltılmış, yerine etnik ve dini ayrışmacılığın, terörle kol kola yürüyerek beslendiği,19 Mayıs ruhuna ihanetin baş tacı edildiği bir anlayış hakim olmuştur. Her türlü olumsuzluğa rağmen tarihinden aldığı güç ve inançla, kurucumuz ve fikirlerinden aldığımız güçle yürüdüğümüz Mustafa Kemal Atatürk’ün emaneti laik ve çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’ni sonsuza dek yaşatma kararlılığındayız. Birlikte başaracağız” dedi.

“19 MAYIS KAHRAMANLIK DESTANIDIR”
AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz; 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı. Filiz mesajında şu ifadelere yer verdi: “19 Mayıs 1919, tarihin en büyük kahramanlık destanının yazıldığı, millet olarak birlik ve beraberlik içinde düşmana karşı büyük bir zaferin kazanıldığı, cesaret, fedakârlık ve kahramanlığın en büyük örneklerinin verildiği kurtuluş savaşımızın başlangıcıdır. Büyük anlamlar taşıyan 19 Mayıs, Cumhuriyetimizin gençlerimizin omuzlarında yükseleceğine olan inancın ifadesidir. Bugüne anlam katan gençlerimize, ecdadımızın bu vatan topraklarını korumak için yaptığı fedakarlıkları göstererek, ecdatları ile gurur duymalarını ve bize bıraktıkları mirasa en güzel şekilde sahip çıkmalarını sağlamamız gerekir.”

“ÜLKEMİZ ÜZERİNE OYNANAN OYUNLAR BİTMİYOR”
MHP İl Başkanı Cafer Birtürk, 19 Mayıs 1919 Türk milleti için büyük ve önemli bir dönüm noktası olduğunu belirttiği açıklamasında, “Çünkü 19 Mayıs 1919, bağımsızlık savaşımızın başlatıldığı önemi büyük olan bir gündür. 19 Mayıs 1919 tarihi, milletimizin, büyük onur ve asaleti ile Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde, tarih sahnesinde bir kez daha şahlanarak tam bağımsızlığını elde etmek için çıktığı yolda kesin zafer kazandığı günlerin başlangıç noktasıdır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının, Samsun’a çıkarak kurtuluş mücadelesini başlatmalarının üzerinden 97 uzun yıl geçmiştir. Ama geçen 97 uzun yıla rağmen ülkemiz üzerinde oynanan oyunlar bitmemiştir” dedi.

“19 MAYIS TÜRK ULUSUNUN UYANIŞIDIR”
Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı ile ilgili mesaj yayınladı. “Türkiye, bundan 97 yıl önce Kurtuluş Savaşı’nın ilk adımı atmış ve bu hareketle Dünya’ya örnek olmuştur” diyen Gürlesin, “Bağımsızlık ve özgürlük savaşının fiilen başladığı 19 Mayıs, Türk Ulusunun da uyanışı olmuştur” dedi.

“19 MAYIS ÖZEL VE ANLAMLI BİR GÜNDÜR”
Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, yayınladığı 19 mesajında şu görüşlere yer verdi: “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkması, 1. Dünya Savaşı’ndan sonra bağımsızlığımızın savaşını başlatan, milletimizin dirilişinin bir simgesidir. Atatürk önderliğinde atılan bu ilk adımla zafere ulaşılmış, ülkemizin toprakları kurtarılmıştır. Milletimizin tarih sayfası önünde tekrar yükselişinin başlangıcı işte bu tarihtir. Milli mücadelenin başlangıcı olan bu anlamlı ve önemli gün, Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından Türk Gençliğine bayram olarak armağan edilmiştir. Bu durum Atatürk’ün ve Türk Milleti’nin gençlerine verdiği önemi göstermektedir.”

“VATANIMIZA İLELEBET SAHİP ÇIKACAĞIZ”
Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi Necdet Özer, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutladı. Özer mesajında şu görüşlere yer verdi: “Atatürk’ün Samsun’a milli mücadeleyi başlatmak için geldiği 19 Mayıs 1919 günü aynı zamanda Türk Milletinin kurtuluşunun başladığı gündür. Bizler millet olarak dün olduğu gibi bugün ve gelecekte de vatanımıza ve milletimize ilelebet sahip çıkmaya devam edeceğiz. Bu şanlı milli günlerimiz asla unutulmayacaktır. Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ‘Zaten her şey unutulur. Fakat biz, her şeyi gençliğe bırakacağız. O gençlik ki, hiç bir şeyi unutmayacaktır, geleceğin ümidi, ışık saçan çiçekleri onlardır. Bütün ümidim gençliktedir’ demiştir. Bizler de, bugün bu ilkeler ve hedefler doğrultusunda üstlendiğimiz görev ve sorumluluklarımızı, bizden sonra gelen nesillere devrederek yolumuza devam edeceğiz.”

“19 MAYIS ÖZGÜRLÜĞÜN MİLAT TARİHİDİR”
Denizli Barosu Başkanı Müjdat İlhan, “19 Mayıs 1919 tarihi, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün öncülüğünde Anadolu’da direnişin başlatıldığı ulusal bağımsızlığımızın ve özgürlüğümüzün milat tarihidir. Bugün bile 19 Mayıs, bize karanlıkla mücadele edebilecek cesareti, her güçlüğü aşabilecek enerjiyi verdiği için güç ve onur kaynağımızdır. Ülkemizin geleceğini gençlerde gören Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, Cumhuriyetimizi de gençlere emanet etmiştir. Atatürk, gençlere inandığı ve güvendiği için Samsun’a çıktığı günü de, Türk Gençliğine bayram olarak armağan etmiştir. Bu emanete sahip çıkmak hepimizin görevidir. Türk Gençliği, kararlı bir şekilde Atatürk ilke ve devrimleriyle, Cumhuriyet’in temel değerleriyle, laik, demokratik Türkiye Cumhuriyeti’ni iç ve dış tehlikelerden koruyarak çağdaş Türkiye’nin meşalesini taşımaya devam edecektir” dedi.

“O KUTLU GÜNÜN ÜZERİNDEN 97 YIL GEÇTİ”
Türk Eğitim- Sen Denizli Şubesi tarafından yayınlanan kutlama mesajında, “Şan ve şereflerle dolu tarihimizin önemli dönüm noktalarından 19 Mayıs 1919’un 97. yıldönümü kutlu olsun. Aziz vatanımızın işgale uğradığı bir dönemde şanlı Türk tarihinden ve soylu milletimizden aldıkları güçle Samsun’da bağımsızlık meşalesini yaktıkları o kutlu günün üzerinden 97 yıl geçmiştir. Ancak geçen 97 yılda; 19 Mayıs 1919 öneminden hiçbir şey kaybetmemiş aksine zor zamanlarda Türk Milletinin hürriyet aşkının ve sarsılmaz gücünün nişanesi olarak milletimize güç vermiştir. Türk tarihi şanlı zaferler ve fetihlerle dolu bir kahramanlıklar tarihidir. Mazlum ve davasında haklı bir milletin zulme ve eziyete karşı başkaldırısı olan 19 Mayıs, soylu milletimizin gurur kaynağı olduğu kadar, dünyadaki tüm ezilmiş ve işgale uğramış milletlerin örnek aldığı asil bir direniş ve bağımsızlık hareketidir” denildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Belediye Başkanı

Osman ZOLAN

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı

_

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
28 Mart 2024 Perşembe 9 26Sağanak Yağışlı
29 Mart 2024 Cuma 12 25Çok Bulutlu
30 Mart 2024 Cumartesi 12 28Az Bulutlu
31 Mart 2024 Pazar 14 29Az Bulutlu
1 Nisan 2024 Pazartesi 16 30Az Bulutlu

Genel Sekreter

Mustafa ÜNAL

Denizli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter

_

Denizli Harita

denizli-side

http://adres.denizli.bel.tr/

Büyükşehir Rehber

Adres Denizli Büyükşehir Belediyesi, Altıntop Mah. Lise Cad. No:2 PK:20100
Tel: +90 (258) 280 20 20
Tel: +90 (258) 265 21 37
Sms: +90 (258) 265 21 37
Fax: +90 (258) 280 29 99
Mail: denizli@denizli.bel.tr

http://denizli.bel.tr/

/denizlibuyuksehirbld

_

Büyükşehir İlçe İrtibat

ACIPAYAM - 0541-612 33 38

SERİNHİSAR - 0541-672 70 64

KALE VE BEYAĞAÇ - 0541-612 33 44

TAVAS - 0549-541 23 30

SARAYKÖY VE BABADAĞ - 0533-667 39 41

BULDAN - 0541-672 70 16

ÇİVRİL VE BAKLAN - 0533-733 25 73 0549-744 58 82

ÇAL VE BEKİLLİ - 0549- 747 33 58

BOZKURT VE ÇARDAK - 0549-541 23 26

_