REKLAMI GEÇ

Bağımsızlık ateşi 99 yıldır yanıyor

Bağımsızlık ateşi 99 yıldır yanıyor

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle kentin ileri gelenleri kutlama mesajları yayınladı. 19 Mayıs 1919, Türk Milletinin hür yaşama azmi, kararlılığı ve cesareti ile başlattığı onurlu mücadelenin ilk günü olarak tarihin altın sayfalarında gururla yerini alması nedeniyle verilen mesajlarda, bu günün önemine değinildi. HASAN KARAHAN (Denizli Valisi) Milletimizin tarihte eşi benzeri görülmemiş kahramanlık destanları yazarak gerçekleştirdiği Milli Mücadelenin en önemli günü…

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 19 Mayıs 2018 Cumartesi, 09:48

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle kentin ileri gelenleri kutlama mesajları yayınladı. 19 Mayıs 1919, Türk Milletinin hür yaşama azmi, kararlılığı ve cesareti ile başlattığı onurlu mücadelenin ilk günü olarak tarihin altın sayfalarında gururla yerini alması nedeniyle verilen mesajlarda, bu günün önemine değinildi.

HASAN KARAHAN (Denizli Valisi)
Milletimizin tarihte eşi benzeri görülmemiş kahramanlık destanları yazarak gerçekleştirdiği Milli Mücadelenin en önemli günü olan 19 Mayıs 1919 “Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı” nın 99.yıldönümünü kutlamanın gururu ve heyecanı içindeyiz. 19 Mayıs’ta başlayan süreç, Cumhuriyet’in ilanının ardından, çağını aşan bir vizyonla, kapsamlı değişimler ve büyük reformlarla kesintisiz bir şekilde devam etmiştir. Büyük bir azimle, birlik ve dayanışma içinde gösterilen gayretler ve hayata geçirilen hamleler, Türkiye Cumhuriyeti’nin her alanda gelişmesinin önünü açmıştır.
Milletimizin tarih sahnesinde bir defa daha ayağa kalkışının, sesinin yükselişinin ve milli mücadelemizin başlangıcı olan bu anlamlı gün, Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından Türk gençliğine armağan edilmiştir. Sizlerin, milli ideallerin peşinden kararlılıkla giden, milli ve manevi değerlerine sahip çıkan, vatanını seven, ahlaklı ve öz güvenli bireyler olarak yetişmeniz en büyük arzumuzdur. Bu duygu ve düşüncelerle; 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımızı kutluyor, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, İstiklal Savaşı’mızın bütün Kahramanlarını, ülkemizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğü için canlarını seve seve veren tüm Aziz Şehitlerimizi, Kahraman Gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.

OSMAN ZOLAN (Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı)
Bağımsızlık mücadelemizin dönüm noktası olan 19 Mayıs 1919’un anlamını ve önemini gelecek nesillere aktarmak ve o ruhu her daim diri tutmak asli vazifelerimizden bir tanesidir. Sevgili gençler, 19 Mayıs 1919, ülkemizin geleceğinin yazıldığı dönüm noktalarından biridir. Sizler geçmişimizin zenginliklerine sahip çıkmalı ve milli hafızamızı hep diri tutmalısınız. Vatan ve millet sevdalısı, milli ve manevi değerlerine bağlı gençlerimiz ile bizi hiç kimse yıkamayacak, birlik ve beraberliğimizi asla bozamayacaktır. Bunu sakın unutmayın. Bu vesilelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, milli mücadelenin tüm kahramanlarını ve bu vatan için canını veren tüm şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyor, geleceğimizin gözbebeği gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum.

CAHİT ÖZKAN (AK Parti Denizli Milletvekili)
Milletimizin tarihte eşi benzeri görülmemiş kahramanlık destanları yazarak gerçekleştirdiği Milli Mücadelenin adımının atıldığı gün olan 19 Mayıs 1919 tarihinin doksan dokuzuncu yıldönümünü kutlamanın gururu ve heyecanını yaşıyoruz.19 Mayıs Türk milleti için tarihi bir gün ve önemli bir dönüm noktası olmuştur. Milli mücadele kıvılcımının yakıldığı bugünden sonra atalarımız: genç, yaşlı, kadın, erkek demeden tek vücut olmuş ve destansı bir mücadele vererek bugün özgürce yaşadığımız bu toprakları bizlere miras bırakmıştır. Ülkemiz için canını ortaya koymuş şehit ve gazilerimizi unutmadan, atalarımızın bize bıraktığı kutsal emanete sahip çıkmaya devam edeceğiz. Bize düşen görev de aynı bilinçle hareket ederek, ülkemizi daha ileri noktalara taşımaktır. Bu duygu ve düşüncelerle 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramının 99. yıl dönümünü kutluyor, başta Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm şehit ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum.

SEMA RAMAZANOĞLU (AK Parti Denizli Milletvekili)
19 Mayıs 1919 tarihi, İstiklal Mücadelesi’nin bir meşalesi ve aynı zamanda ülke tarihimiz açısından müstesna bir dönüm noktasıdır. Bu tarih Anadolu’nun her yerinde yükselen bağımsızlık ruhunun kıvılcımıdır. Biz nasıl 1919 tarihinde ülkemizin geleceği olan gençlerimizden güç aldıysak bugün de ülkemizi çok iyi noktalara taşımada gücümüzü yine gençlikten alıyoruz. Bu vesileyle, milletin yeniden diriliş mücadelesi sonunda kazanılan büyük zaferi ülkenin geleceği olan gençlerimize armağan eden başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyorum. Geleceğimiz, umudumuz, istikbalimiz olan gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı yürekten kutluyorum.

HÜSEYİN BAĞ (Pamukkale Üniversitesi Rektörü)
Vatanın ve milletin istikbalini, aklın ve bilimin ışığında muasır medeniyetler seviyesine taşıyacak olan Türk gençliğine emanet eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk, “Genç fikirli demek, doğruyu gören ve anlayan gerçek fikirli demektir’’ sözü ile de bu düşüncesini açıkça ifade etmiştir. Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, gençliğe hitabesinde de bağımsız bir milletin olmazsa olmazlarını belirtmiş, Türk gençliğine olan güven ve inancını net bir şekilde ortaya koymuştur. Pamukkale Üniversitesi olarak bizler; aklın ve bilimin ışığında, çağın teknolojileri ve yenilikleri doğrultusunda, ulusal ve uluslararası düzeyde ve teknoloji, bilim, sanayi, kültür, sanat ve spor gibi birçok alanda ülkesini ve milletini temsil eden bir gençlik yetiştirmek amacındayız. Tüm bu duygu ve düşüncelerle 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımızı en kalbi duygularla kutlarken, bu vatan ve bayrak uğruna canlarını feda etmiş tüm şehitlerimizi rahmet ve saygıyla anıyorum. Sözlerimi, Atatürk’ün şu cümlesi ile tamamlıyorum: ‘Bütün ümidim gençliktedir’.

MÜJDAT İLHAN (Denizli Barosu Başkanı)
“19 Mayıs 1919 tarihi Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün öncülüğünde, ülkemizin işgal edilerek parçalanmak istendiği, başkentinin düşman askerleri tarafından kuşatıldığı; açlığın, yokluğun, kargaşanın ve çaresizliğin egemen olduğu bir zamanda, Anadolu’daki bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin başlatıldığı bir tarihidir. Bu yüzden 19 Mayıs, bugün bile ülkemizin kararsızlığa düştüğü, karamsarlığa kapıldığı her anda her türlü güçlüğü aşabilecek cesareti verdiği için yokluklar içindeki inanmışlığımız, güç ve onur kaynağımızdır. Atatürk, gençlere inandığı ve güvendiği için Samsun’a çıktığı günü, Türk gençliğine bayram olarak armağan etmiş; Cumhuriyetimizi de gençlere emanet etmiştir. Gençliğimiz, Atatürk ilke ve devrimleriyle, Cumhuriyet’in temel değerleriyle, laik, demokratik Türkiye Cumhuriyeti’ni iç ve dış tehlikelerden koruyarak çağdaş Türkiye’yi geliştirmeye devam edecektir. Denizli Barosu olarak 99. yılında; başta Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve bu vatan için canlarını feda eden aziz tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyor, gençlerimizin ve tüm ulusumuzun 19 Mayıs Atatürk`ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyoruz.”

MAHİR AKBABA (CHP Denizli İl Başkanı)
“19 Mayıs 1919 da Türk milletinin adeta yeniden doğduğu kutlu bir gündür ve aziz milletimizin gönlünde çok önemli bir yere sahiptir.
Mazlum ve davasında haklı bir milletin zulme ve eziyete karşı başkaldırısı olan 19 Mayıs, soylu milletimizin gurur kaynağı olduğu kadar, dünyadaki tüm ezilmiş ve işgale uğramış milletlerin örnek aldığı asil bir direniş ve bağımsızlık hareketidir.
Bu duygu ve düşüncelerle, CHP Denizli İl Örgütü olarak 19 Mayıs 1919’un; yıldönümünde aziz milletimizin ve Türk gençliğinin Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı’nı en içten duygularımızla kutluyor; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını, tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi şükran, minnet ve rahmetle anıyoruz.”

EKREM BAŞER (AK Parti Merkezefendi İlçe Başkanı)
“Bu tarih, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde önemli bir yere sahiptir. Bizler için önemli bir dönüm noktası olmuştur. Bir milletin tarih sahnesinden silinmek istenmesine karşı top yekün başlatılan bir kurtuluş hamlesi kıvılcımının yakıldığı tarihtir. Atatürk’ün Samsun’a ayak basmasıyla başlattığımız kurtuluş savaşımız, bizleri özgürlüğe ve bağımsızlığa ulaştırdığı tarihtir. Türk-Kürt, Alevi-Sünni Çerkez-Laz ayrımı yapmadan herkes bu topraklar için canlarını ve kanlarını seve seve feda etti. Şimdi AK Parti hükümetleri ve kadroları olarak bizler de 16 yıldır onların bıraktığı emanete sahip çıkmaya ve ülkemizi daha ileriye taşımaya gayret gösteriyoruz.”

ALİ RIZA ERTEMUR (CHP Denizli Milletvekili Aday Adayı)
“Türk ulusuna aydınlanma yolunun açıldığı bu önemli günde, Türk gençliğine armağan edilen bayramı coşkuyla kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bizleri aydınlığa kavuşturan ve bu vatan için canını feda etmiş, kahramanlık destanı yazmış milletimize çok şey borçluyuz. Geleceğe ışık tutan gençlerimizle omuz omuza Atatürk’ün ilke ve inkılaplarından ayrılmadan, ülkeyi yıkmak isteyenlere karşıyız. Bu vesile ile Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına, bu vatan için kendilerini feda eden aziz şehitlerimizi rahmet ve saygıyla anıyor, milletimizin ve gençlerimizin bu önemli bayramını yürekten kutluyorum.”

TEOMAN SANCAR (CHP Denizli Milletvekili Aday Adayı)
“İçinde inanç, sevgi ve cesaret barındıran bu yapı bugün Mustafa Kemal Atatürk’ümüzün bizlere bir armağanıdır. 19 Mayıs 1919 sabahı Samsun’da doğan güneş, bütün ezilen ulusların ufuklarını aydınlatmaya devam etmektedir. Geleceğin umudu ve aydınlığı olan gençlere Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk, ne kadar güvendiğini her fırsatta dile getirmiştir. Bizler bu aydınlığa ve geleceğe sahip çıkmak için durmadan çalışmaya devam edeceğiz. Bu vesile ile milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyor, bizlere bu bayramı hediye eden ve bu bayramları yaşamamızı sağlayan Türkiye Cumhuriyeti’mizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ümüzü saygı, minnet ve şükranla anıyoruz.”

UĞUR ERDOĞAN (DTO Başkanı)
“Gençlerimiz, ülkemizin yarınlarını emanet ettiğimiz doğal hazinemizdir. Onların, iyi yetişmiş bireyler olarak üretim ve idarede yer alması, ülkemizin yarınlarının da garanti altına alınması demektir! Milletçe daha güçlü ve büyük Türkiye yolunda attığımız adımları, gençliğinin de verdiği dinamizmle milli bir koşuya dönüştürecektir! İnanıyorum ki; gençlerimizin azmi ve inancıyla, milletçe birlik ve beraberlik içinde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hedef gösterdiği milli kültürümüzü muasır medeniyet seviyesinin üstüne çıkarma yolunda emin adımlarla ilerleyecek, tarihe yön veren büyük ve güçlü Türkiye’ye daha çabuk ulaşacağız. Biz de gençlerimize yönelik yatırımlarla, bu zorlu yolda onları yalnız bırakmayacağız! Başta Atatürk ve kahraman silah arkadaşları olmak üzere, vatanının bağımsızlığı için milletine hayatını hediye etmiş şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor; bir karış bile olsa aziz vatan toprağına karşılık ömrünün en güzel çağında canını hiçe saymış yiğit Mehmetçiklerimiz ile gazilerimize de şükranlarımızı sunuyorum. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nızı kutluyorum.”

MÜJDAT KEÇECİ (DSO Yönetim Kurulu Başkanı)
“19 Mayıs’ı bayram ilan eden Atatürk’ün, Cumhuriyeti Türk gençliğine emanet ettiğini bir kez daha hatırlatmak istiyorum. Gençlerimizi, milletimizin en büyük zenginliği olarak kabul ediyor, onlara milletçe güveniyoruz. Biliyoruz ki gençlerimiz, Türkiye’nin geleceği, yarınlarımızın teminatıdır. Gençlerimizin de eğitim ve bilimin ışığında bizlerden aldıkları bayrağı çok daha yukarıya taşıyacağına inanıyorum.Bu duygu ve düşüncelerle 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramının 99. yıl dönümünü kutluyor, başta Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm şehit ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum.”

YUSUF GARİP (Büyükşehir Belediye Meclisi MHP Grup Başkanvekili)
“Ülkenin içinde bulunduğu durumun bir yazgı olmadığını düşünen ve ‘Milletin bağımsızlığını, yine milletin azim ve kararının kurtaracağına’ inanan Mustafa Kemal, Samsun’dan başlayarak bütün ülkeye ve insanlarımıza yansıyan ve yayılan bir kutlu mücadeleyi başlatmıştır. Ancak, ulaşılan bu zaferi sürekli kılmak isteyen, vatanımızı ve milletimizi büyük bir milli mücadele vermeye götüren şartları çok iyi bilen ve hedefi baştan tam bağımsızlık ve muasır medeniyetler seviyesini aşma olarak belirleyen Mustafa Kemal Atatürk, bunun yolunun da gençliğimizin büyük ülkülerle yetişmesinden geçtiğini görmekteydi. Bunun içindir ki, bir yandan bu günün anlam ve öneminin gençlikçe kavranması için onlara armağan etmiş, diğer yandan da ülkemizin geleceğini her zaman güvendiği ve inandığı Türk gençliğine emanet etmiştir. Gençlerimiz bu ülkenin sadece zenginliği değil, aynı zamanda geleceği, dinamizmi ve geleceğe olan güvenidir. Bu ülke gençlerin ellerinde daha da büyüyüp gelişecektir. Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetin temel taşı olan ve Atatürk’ün gençlere armağan ettiği 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramını kutlar, milletimize sağlık, mutluluk ve başarı dolu bir gelecek dilerim.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
25 Nisan 2024 Perşembe 17 29Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 14 28Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 15 31Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 18 32Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 18 31Parçalı Bulutlu