REKLAMI GEÇ

BARO’DA YARIŞ BAŞLADI

BARO’DA YARIŞ BAŞLADI

Denizli Barosu 44. Olağan Genel Kurulu, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Kongre Merkezi’nde başladı. Mevcut başkan Müjdat İlhan, Ufuk Özdemir’in listeleri ile yönetim kurulu bağımsız adayı olarak seçime katılan Hasan Özcan’ın yarıştığı genel kurula baronun 27 yıl başkanlığını yürüten 60 yıllık Avukat Behçet Çomakoğlu’nun veda konuşması damgasını vurdu.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 18 Ekim 2014 Cumartesi, 14:44

Denizli Barosu, 44. Olağan Genel Kurulu Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde başladı. 

denizli-baro-seçimleri-ic-3

Eski Baro başkanlarından İsmet Kayhan’ın divan başkanlığını yürüttüğü genel kurula, Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Yıldırım, Büyükşehir Belediye Meclisi Başkan Vekili Avukat Ali Değirmenci, CHP İl Başkanı Avukat Bülent Nuri Çavuşoğlu, CHP Merkezefendi İlçe Başkanı Ömer Yurtseven ile baro üyesi avukatlar katıldı.

denizli-baro-seçimleri-ic-2

SİYAH KURDELE İLE GELDİLER
Genel Kurula katılan avukatlar, dün Mercan Hukuk Bürosu’nda kimliği tespit edilen ancak henüz yakalanamayan bir kişi tarafından uğradığı bıçaklı saldırıda yaralanan Avukat Esra Mercan Peşdereli için üzüntülerini, yakalarına taktıkları siyah kurdele ile dile getirdi. Baro Başkanı Müjdat İlhan, saldırganın henüz yakalanmadığını belirterek, bir an önce yakalanması temennisinde bulundu.

TORBA YASA ELEŞTİRİSİ
Baro Başkanı Müjdat İlhan, genel kurulun açılış konuşmasında Türkiye’de hak arama ve demokrasi anlamında sorunların bir an önce giderilmesi gerektiğini belirterek, “Son üç yıldan beri Denizli Baro Başkanlığını yürütüyorum. Hiç onaylamasam da çıkan torba yasalarla hak arama ve adil yargılanma alanlarında yaşanan sıkıntıların bir an önce giderilmesini umuyorum” dedi.

denizli-baro-seçimleri-ic-4

ÇOMAKOĞLU’NDAN VEDA KONUŞMASI
Baro Başkanı Müjdat İlhan’ın açılış konuşmasının ardından kürsüye gelen Denizli Barosu Onursal Başkanı Aziz Behçet Çomakoğlu, 86 yaşında olduğunu, baro üyeleri ile vedalaşmak için söz aldığını belirterek, “1961’den 1988’e kadar baro başkanlığını yürüttüm. Bu süre içerisinde baronun vesayetten kurtulması için mücadele verdim. Baroları vesayetten kurtardık. Sıra yargının vesayetten kurtarılmasında” diye konuştu. Konuşmasını tamamlayan Çomakoğlu’nu elinden tutan başkan adayları platformdan indirdi. Bu tablo salondakiler tarafından ayakta alkışlandı.

ÇOMAKOĞLU KİMDİR?
Denizli Barosu’nda 27 yıl kesintisiz başkanlık yapan Av. Behçet Çomakoğlu, 1951 yılında İstanbul Hukuk Fakültesi’ni bitirdi. 1953 yılında Mahkeme stajını Isparta’da, tamamlayan Çomakoğlu, 1954 yılında 9128 birlik numarası ile Denizli’de avukatlığa başladı. Kendi deyimi ile 1961 yılında Denizli Baro Başkanlığı’na atanan Çomakoğlu, 1988 yılına kadar aralıksız Denizli Barosu başkanlığını yürüttü.

denizli-baro-seçimleri-ic-1

2 ADAY YARIŞACAK
Yarın 869 üyenin sandık başına giderek yeni yönetim kurulunu belirleyeceği seçimlerde başkanlık için üç aday yarışıyor.

Şeffaf Katılımcı Güçlü Baro sloganı ile yeniden başkanlığa aday olan Müjdat İlhan’ın listesinde, Fatma Kıyak, Mefaret Aydın, Alpaslan Oruç, Emin Eren, Erman Yarışan, Halil Akçil, İsmail Özgür, Kerem Üzelce, Mustafa Yıkar ile Veli Deveciler yer alıyor.

Baro Başkan Adayı Av. Ufuk Özdemir’in lisesi ise şu isimlerden oluşuyor: Fatma Gamze Vural, Uğur Çizmecioğlu, Osman Sivri, Onur Özgür, Türkan Kurt, Halil İbrahim Önder, Ufuk Kök, Salim Kutlutürk, Tevfik Kendirli, Hakan İlhan.

Avukat Hasan Özcan ise bağımsız yönetim kurulu adayı oldu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
23 Nisan 2024 Salı 15 33Rüzgarlı
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Rüzgarlı
25 Nisan 2024 Perşembe 16 29Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 13 27Parçalı Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 15 30Parçalı Bulutlu