REKLAMI GEÇ

Başkan Zolan Aydın’da demokrasi nöbetine katıldı

Başkan Zolan Aydın’da demokrasi nöbetine katıldı

FETÖ/PDY yanlılarının gerçekleştirdiği darbe girişiminin ardından başlatılan demokrasi nöbeti sürüyor. 15 Temmuz akşamından bu yana Delikliçınar Meydanı’nda süren demokrasi nöbetlerine katılan Başkan Zolan, bu kez Aydın’a konuk oldu. Aydın’da düzenlenen demokrasi nöbetinde vatandaşlara seslenen Başkan Zolan, “Ecdadımız nasıl Kurtuluş Savaşı’nda dimdik durdu, şehit oldu, bu ili ve vatanı kurtardıysa, sizler de bugün burada aynı ruhla toplandınız” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 28 Temmuz 2016 Perşembe, 15:38

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, TSK içerisinde yapılanan FETÖ yanlılarının, 15 Temmuz’da gerçekleştirdiği darbe kalkışmasına karşı Kent Meydanı’nda demokrasi nöbeti tutan Aydın halkıyla bir araya geldi.

denizli-osman-zolan-aydinda-1

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Aydın’da da 13’üncü gününe giren demokrasi nöbetine, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, AK Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen, Aydın ilçe belediye başkanları, siyasi parti il temsilcileri, STK üyeleri ve Aydınlı vatandaşlar katıldı.

Aydınlıların tezahürat ve sevgi gösterileri ile karşılanan Başkan Zolan, vatandaşlarla bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. Hep birlikte cumhuriyet ve demokrasinin yanında olmaya devam edeceklerini belirten Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi’nin darbeye karşı yayınladığı bildiriyi okudu.

BAŞKAN ZOLAN: “İYİ Kİ GELMİŞİZ, İYİ Kİ BURADAYIZ”
“Türkiye hepimizindir” diyen Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, “Aydın’ın efeleri burada. Ecdadımız nasıl Kurtuluş Savaşı’nda dimdik durdu, şehit oldu, bu ili ve vatanı kurtardıysa, sizler de bugün burada aynı ruhla toplandınız. Ben sizleri tebrik ediyorum. 2 gün önce Aydın İl Başkanımız aradı. Dedi ki: ‘Denizli’de olağanüstü şeyler olmuş. Büyükşehir olarak güzel şeyler yapmışsınız. Aydınlı hemşerilerimizle ve bizlerle paylaşır mısınız?’ Biz de ‘Başımızın üstüne’ dedik, bugün sizlerle buluştuk. İyi ki gelmişiz, iyi ki buradayız. Bu güzel karşılamanızdan dolayı sizlere çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“MESELE ÜLKEMİZİN GELECEĞİDİR”
Denizli’ye hizmet etmek için gece gündüz çalıştıklarını belirten Başkan Zolan, “Bizlerin derdi sadece hizmet etmek, bu ülkeyi daha da ileriye götürmek. O hainler, düşmana karşı kullanmaları için milletin parasıyla alınan silahları millete karşı kullandılar. Bu açıkça onursuzluktur, şerefsizliktir, hainliktir. Bugüne kadar birçok darbe gördük. Bunlar TBMM’yi bombalamaya cüret ettiler. Bunların hiçbir değeri hiçbir kutsalı yok. Bunlar aklını, beynini satmış alçak maşalar. Maşayı tutan eller ise her zaman olduğu gibi Türkiye’yi karıştırmaya çalışıyor. Mesele ülkemizin geleceğidir. Biz hepimiz kardeşiz. Bu ülkede, bu bayrağın altında, bu vatanın üzerinde ilelebet yaşayacağız. Cumhuriyetimiz ilelebet payidar olacaktır” diye konuştu.

“MENDERES İLK DEMOKRASİ ŞEHİDİMİZİDİR”
Merhum Başbakan Adnan Menderes’i yad eden Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, “Türkiye’de yapılan ilk darbe olan 1960 Darbesi’nde, Aydınlı hemşehrimiz, Başbakanımız Adnan Menderes’i idam ettiler. Menderes ilk demokrasi şehidimizdir. Artık devir değişmiştir. Siyasiler asılmayacaktır. Asker kıyafeti içine girerek darbe yapan ihanet çeteleri müstehak oldukları cezayı inşallah en üst düzeyden alacaktır. Adnan Menderes ve diğer demokrasi şehitlerimizin ruhu ancak böyle şad olur” dedi.

“MİLLETİN ADAMLARINA SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDİN”
Darbe kalkışmasına karşı oluşan birlik ve beraberliğin önemine değinen Başkan Zolan, “Sizler bu süreçte olduğu gibi milletin adamlarına sahip çıkmaya devam edin. Hep böyle dik durun. Çünkü siz ne derseniz o olur. Darbenin karşısında tek vücut olursak, farlılıklarımızı bir kenara bırakırsak, o zaman darbenin üstesinden geliriz. Parçalanmadan, milletin iradesini en önde tutarak, hiçbir ayrım olmadan kol kola girersek ülkemizde bir daha darbe olmaz” dedi.

Konuşmasının ardından demokrasi şehitler için Fatiha okunmasını isteyen Başkan Zolan, gösterdikleri yoğun ilgi nedeniyle Aydın halkına teşekkür etti.

BAŞKAN ZOLAN, DELİKLİÇINAR MEYDANI’NDA
Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Aydın’daki demokrasi nöbetinin ardından Denizli’ye hareket etti. TSK içerisinde yapılanan FETÖ/PDY yanlılarına karşı destan yazan Denizli halkını, demokrasi nöbetinin 13’üncü gününde de yalnız bırakmayan Başkan Zolan, Delikliçınar Meydanı’nda sabahın ilk ışıklarına kadar vatandaşlarla birlikte demokrasi nöbeti tuttu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
19 Nisan 2024 Cuma 11 27Çok Bulutlu
20 Nisan 2024 Cumartesi 14 19
21 Nisan 2024 Pazar 10 26Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 11 27Çok Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 14 33Parçalı Bulutlu