REKLAMI GEÇ

Başkan Zolan’a lise öğretmenlerinden sürpriz

Başkan Zolan’a lise öğretmenlerinden sürpriz

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’a Öğretmenler Günü sürprizi. 34 yıl önce mezun olduğu Isparta Gönen Öğretmen Lisesi’ndeki fizik öğretmeni Lütfi Tok ve matematik öğretmeni Mehmet Kocabaş ile sınıf arkadaşı İrfan Veli Kayacan sürprizi ile karşılaşan Başkan Zolan, duygu dolu anlar yaşadı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 24 Kasım 2016 Perşembe, 14:47

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle düzenlenen etkinlikte Büyükşehir Belediyesi Bilgi Evi ve Kurs Merkezleri öğretmenleri ile buluştu. Çamlıkta düzenlenen etkinliğe Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, Bilgi Evi ve Kurs Merkezleri öğretmenleri katıldı.

Zolan, bu buluşmada 1982 yılında mezun olduğu Isparta Gönen Öğretmen Lisesi’ndeki fizik öğretmeni Lütfi Tok, matematik öğretmeni Mehmet Kocabaş ve sınıf arkadaşı İrfan Veli Kayacan ile karşılaşınca duygu dolu anlar yaşadı.

Büyükşehir Belediyesi Bilgi Evleri ve Kurs Merkezleri bünyesinde hizmet veren öğretmenlerle çalışmaktan mutlu olduklarını belirten Zolan, “Sizlere emanet ettiğimiz çocuklarımızın emin ellerde olduğunu biliyoruz. Geleceğimiz, gençliğimiz sizin ellerinizde şekil alacak. Gençlik demek en kıymetli değer demek. Bir ülkenin petrol kuyularının, altın madenlerinin olması o ülkeyi tam anlamıyla zengin kılmıyor. Eğer bir ülkenin gençliği hem milli ve manevi değerleriyle hem de bilim ve teknolojiyle donanmışsa; ülkesine, vatanına, bayrağına gönülden bağlıysa işte bir ülkenin asıl zenginliği budur. O ülkenin önünde durulamaz. İşte o zenginliği ortaya çıkaracak, çocuklarımızın içindeki o cevheri parlatacak sevgi yüklü yürekler sizlersiniz. İnşallah bu güzellikleri ve geleceği birlikte inşa edeceğiz. Eğitime her zaman destek vererek beraber yürümeye devam edeceğiz” dedi.

osman_zolan_ogretmenler_gunu-ic

“DEVLETİN İMKANLARIYLA OKUDUM”
Öğretmenler Günü vesilesiyle öğretmenleri Lütfi Tok ve Mehmet Kocabaş ile bir araya gelmekten dolayı çok mutlu olduğunu ifade eden Zolan, “Sağımda ve solumda öğretmenlerim var. Ben ortaokul ve liseyi 6 yıl Isparta Gönen Öğretmen Lisesinde okudum. Matematik ve fizik öğretmenlerimiz bizlere bir ağabey bir baba gibi sahip çıktılar. 12 yaşında ailemizden ayrılmıştık ve orada bizler için her türlü fedakarlığı yapıtlar. Sizlerin huzurunda her iki öğretmenime de çok teşekkür ediyorum. Allah sizlerden razı olsun. Üzerimde emeği olan tüm öğretmenlerime ve bana okuma imkanı sunan devletime şükran borçluyum. Bu devletin bu milletin imkanlarıyla okudum. Ülkeme ve milletime olan borcumu bugün Denizli’ye hizmetkar olarak ödüyorum” diye konuştu.

osman_zolan_ogretmenler_gunu-icc

“ÖĞRETMEN HAYATIN TEMELİDİR”
Zolan’ın matematik öğretmeni Mehmet Kocabaş ise, öğretmenliğin bilgiyi öğrenciye aktarabilmek, kolay ulaşmasını sağlamak olduğunu, ancak her şeyin başında sevginin geldiğini söyledi.

Fizik öğretmeni Lütfi Tok da, “Bana göre öğretmen, hayatın temelidir. Her mesleğin temelinde öğretmenin bizzat emeği vardır. Bütün öğretmenler yetiştirdiği insanların bir yerlere gelmesinden dolayı gurur duyar. Öğretmenlerin maddi bir kazancı fazla yoktur. Tek kazancı gururdur” ifadesini kullandı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
18 Nisan 2024 Perşembe 15 27Çok Bulutlu
19 Nisan 2024 Cuma 10 27Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
20 Nisan 2024 Cumartesi 12 19Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
21 Nisan 2024 Pazar 8 26Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 10 27Çok Bulutlu