REKLAMI GEÇ

BAŞKAN ZOLAN’IN GÜNEŞ TARLALARI PARA BASIYOR

BAŞKAN ZOLAN’IN GÜNEŞ TARLALARI PARA BASIYOR

İlk olarak Akköy’deki arıtma tesisinin elektrik ihtiyacını karşılamak üzere yapılan güneş enerji santralinin ikincisi de devreye sokuldu. Büyükşehir belediyesi GES santralleri ile şebekeye enerji veriyor. Başkan Zolan, solar panelleri Denizli’nin farklı noktalarına da kurmayı planlıyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 24 Ocak 2019 Perşembe, 13:51

“En Çevreci Belediye” ödülüne sahip Denizli Belediyesi ünvanına yakışır yatırımlarla öne çıkmaya devam ediyor. Daha önce atık sudan ve çöpten elektrik üreten büyükşehir belediyesi, Akköy’deki atık su arıtma tesisinin ihtiyacını karşılamak amacı ile projelendirdiği güneş enerji santralinin ikincisini de devreye soktu.

Arıtma tesisinin tüm enerji ihtiyacını fazlası ile gideren GES 1’in ardından yapımına başlanan ve yine Akköy’de yer alan GES 2 santrali de hizmete girdi. Yıllık 2 milyon kwh elektrik üreten iki santral 800’in evin elektriğini karşılayabiliyor.

Denizli Büyükşehir Belediyesi her iki santralden elde edilen enerjinin sadece yüzde birlik bölümünü arıtma tesisinde kullanırken artan enerjiyi de şebekeye vererek para kazanıyor.

YILDA 1 MİLYON LİRA KAR
Her iki santralin yıllık getirisinin 1 milyon liranın üzerinde olduğu kaydedildi. 18 bin metrekarelik alan üzerine kurulu GES 2 aynı zamanda fosil yakıt kullanımını da azaltmayı amaçlıyor.
Kentin başka noktalarında da güneş enerji santralleri kurmayı isteyen Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, her iki santralin aynı zamanda ekenomik açıdan da değerli olduğunu kaydetti. Yenilenebilir enerji kaynaklarına yönelimin, ekosistem açısından da son derece önemli olduğunu hatırlatan Başkan Zolan, “Şehrimizin yaşam standartlarını yükseltmek öncelikli hedefimiz. Bunun en önemli şartlarından biri yaşanabilir bir çevre. Bu yatırımlarımızla hem yenilenebilir kaynakları kullanarak çevre değerlerimizi koruyoruz, hem de ülke ekonomisine katkıda bulunuyoruz” diye konuştu.

GES PROJELERİ BÜYÜYECEK
İlk aşamasını tamamladıkları Akköy Güneş Enerji Santrali’nin ikinci aşamasının da bittiğini kaydeden Başkan Osman Zolan, “GES projemizi büyütmeye devam edeceğiz. Tüm yenilenebilir enerji kaynaklarımızı değerlendirmek ve ekonomimize değer katmasını istiyoruz” dedi. Daha önce Kayıhan Kapalı Pazaryeri’nin üzerini güneş panelleri ile kaplayarak sosyal etkinlik merkezilerinin kullandığı enerjinin buradan sağlandığını hatırlatan Başkan Osman Zolan, Denizli Büyükşehir Belediyesinin yenilenebilir enerji kaynaklarına yaptığı yatırımlarla Türkiye’ye örnek olduğunu vurguladı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
25 Nisan 2024 Perşembe 17 29Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 14 28Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 15 31Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 18 32Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 18 31Parçalı Bulutlu